Tenis: Simona Halep crede că meciul cu Ons Jabeur de la Madrid va fi diferit de cel de la Dubai

Tenis: Simona Halep crede că meciul cu Ons Jabeur de la Madrid va fi diferit de cel de la Dubai

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a declarat, luni, că meciul său cu tunisianca Ons Jabeur, din sferturile de finală ale turneului WTA 1.000 de la Madrid, va fi diferit de cel pe care l-au jucat anul acesta la Dubai, în sferturi.

"Va fi un meci total diferit ... La Dubai a fost destul de dificil, deoarece toată lumea (din tribune) era cu ea", a spus Halep după ce a învins-o luni pe Cori Gauff (SUA), cu 6-4, 6-4.

''Uneori, îmi trag energia din spectatori, cum a fost aici cu Paula Badosa, aşa că nu îmi bat capul cu asta. Îmi place energia care o simţi pe teren şi iubesc atmosfera. E mai bine să ai oameni în tribune decât să fie goale, aşa că va fi în ordine'', a adăugat românca, potrivit site-ului WTA.

Simona Halep a avut cuvinte frumoase despre viitoarea sa adversară: "Este diferită. Este o persoană grozavă, în primul rând, pentru că ne înţelegem foarte bine. E întotdeauna plăcut să vorbeşti cu ea. Însă de fiecare dată când suntem pe teren e o mare luptă, o bătălie. Mă aştept la una şi în turul următor. Însă, sunt aici pentru a da tot ce pot, aşa cum spun în fiecare zi. Mă simt bine pe teren, simt jocul şi aştept cu nerăbdare să joc şi să lupt pentru victorie".

Simona conduce cu 2-1 în meciurile directe cu Jabeur, pe care a învins-o în 2020, în optimi la Dubai, cu 1-6, 6-2, 7-6 (7), în drumul spre titlu, şi anul acesta, tot al Dubai, în sferturi, cu 6-4, 6-3. Singura victorie a jucătoarei africane a venit în 2018, în primul tur la Beijing, când Halep a abandonat după primul set (6-1 pentru Jabeur).

Jabeur s-a referit şi ea la meciul cu Halep, imediat după ce a învins-o pe campioana olimpică Belinda Bencic, meci care s-a încheiat înaintea partidei dintre Halep şi Gauff. ''Sper ca Simona şi Coco să joace timp de cinci ore. Am văzut că Simona joacă foarte bine'', le-a urat Jabeur în glumă, care nu a uitat să le reamintească spectatorilor că în turul anterior românca a eliminat-o pe Paula Badosa, reprezentanta gazdelor: "Vă reamintesc că Simona a învins-o pe Paula, iar ea este spaniolă aşa că dacă va câştiga (cu Gauff) va trebui să mă susţineţi pe mine''.

Prin victoria cu Gauff, Halep a ajuns la 30 de succese în turneul de la Madrid, fiind depăşită la acest capitol doar de cehoaica Petra Kvitova, triplă campioană la Madrid.

La doar alte două turnee are Halep mai multe victorii pe tabloul principal, Australian Open (31) şi Roland Garros (31).

Totodată, potrivit unor surse, Halep ar fi urcat pe locul al treilea în clasamentul all-time al câştigurilor în circuitul WTA după meciul cu Gauff, cu 38.842.886 dolari, depăşind-o pe rusoaica Maria Şarapova (38.777.962 dolari). Primele două locuri ar fi ocupate de surorile americane Serena Williams (94.518.971 dolari) şi Venus Williams (42.280.540 dolari).
AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Vlad Constantinescu, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...