Tenis: Simona Halep, înaintea primului turneu de Mare Şlem al anului - Mă simt încărcată, mă simt pregătită

Tenis: Simona Halep, înaintea primului turneu de Mare Şlem al anului - Mă simt încărcată, mă simt pregătită

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul unu mondial, a declarat, pentru site-ul WTA, că se simte încărcată şi pregătită înaintea primului turneu de Mare Şlem al anului, Australian Open.

"Am avut patru săptămâni de vacanţă. Am ieşit aproape în fiecare zi cu prietenii mei. Nu m-am gândit deloc la tenis, nu am făcut nimic, nu m-am gândit deloc la locul 1 WTA'', a spus Halep pentru WTA Insider.

"Acum, că sunt numărul unu mondial, în România e multă lume în jurul meu. Am ieşit la restaurant şi patronii au plătit nota, totul s-a schimbat, ca să fiu sinceră", a mărturisit Halep. "Darren (Cahill, n. red.) a ieşit cu mine la cină - a stat vreo 12 zile în România - şi nu a plătit niciodată. Mi-a spus că am fost o parteneră ieftină. A fost distractiv", a mai spus Halep.

Simona Halep a afirmat că după pauza aceasta a avut cea mai bună pregătire de până acum şi acest lucru s-a văzut imediat. A jucat un turneu demonstrativ la Hua Hin, în Thailand, înainte de a pleca în China, şi a obţinut victorii la jucătoare de top ca Johanna Konta şi Karolina Pliskova.

"Mă simt recuperată, mă simt încărcată. A fost un an foarte dificil, ia cele patru săptămâni de pauză au fost importante pentru mine'', a declarat Halep.

"Mă simt foarte bine şi pregătită. Simt de parcă pot ajunge la orice lovitură, la orice minge şi să fiu în meci, în raliuri, chiar şi sub presiune. Meciul meu cu Duan Ying-Ying a fost un test bun şi cred că am jucat foarte bine după primul set'', a adăugat românca, ajunsă în semifinalele turneului de la Shenzhen.

Prin victoria din meciul cu Duan, din sferturi, Halep şi-a asigurat pentru încă o săptămână poziţia de lider în clasamentul WTA, dar şi poziţie de principală favorită la Australian Open, primul turneu de Mare Şlem al anului, care va debuta pe 15 ianuarie, la Melbourne.

Cel mai bun rezultat al său la Australian Open rămâne atingerea sferturilor de finală în 2014 şi 2015. Anul trecut, când s-a confruntat cu o accidentare la genunchi, a pierdut în primul tur în faţa americancei Shelby Rogers. â

''Sincer, treaba asta cu numărul unu mondial mi-a ieşit din cap. Am ajuns acolo, am văzut cum e şi nu mai contează acum. Vreau să câştig meciuri.. Am spus că anul acesta nu am obiective. Am obiectivul să fiu mai bună pe teren, să încerc să câştig fiecare meci pe care îl joc. Nu mă mai gândesc la clasament, la alte lucruri. Doar mă bucur de tenis'', a subliniat Halep.

"După părerea mea, am făcut o treabă extraordinară anul trecut. A fost un an dificil, foarte emoţional. Aveam nevoie să îmi încarc bateriile, să simt fiecare meci, să simt fiecare turneu, să nu mă mai gândesc la rezultate, pentru că am făcut-o anul trecut şi a fost destul de greu'', a menţionat Simona Halep.

Dorinţa sa de Anul Nou a fost să nu mai rupă rachete la nervi în 2018.

"E un obiectiv important, a spus Halep râzând. Am jucat patru meciuri, două de simplu (trei cu partida de joi cu Arina Sabalenka, n. red.) şi două de dublu şi nu s-a întâmplat nimic. Au mai fost şi meciurile de la demonstrativ, deci şase meciuri (şapte, n. red.)", a spus Halep.

Vineri, Halep va juca în semifinale la Shenzhen cu Irina Begu, iar apoi va evolua şi în semifinale la dublu, alături de Begu.
AGERPRES (editor: Mihai Ţenea, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale