Tenis: ''Simona Halep nu a evoluat niciodată la un asemenea nivel pe iarbă'' (AFP)

Tenis: ''Simona Halep nu a evoluat niciodată la un asemenea nivel pe iarbă'' (AFP)

"Simona Halep nu a evoluat niciodată la un asemenea nivel pe iarbă", scrie AFP după ce românca a câştigat sâmbătă turneul de tenis de la Wimbledon , surclasând-o în finală pe americanca Serena Williams, 6-2, 6-2.

"A fost un meci dezechilibrat. Simona Halep nu a evoluat niciodată la un asemenea nivel pe iarbă, iar Serena Williams, de şapte ori câştigătoare la All England Club, a făcut-o rareori atât de prost. Teoretic, americanca pleca totuşi ca favorită la a unsprezecea sa finală pe gazonul englez şi pierduse o singură dată în zece meciuri în faţa Simonei Halep", comentează AFP.

Americanca nu şi-a revenit după "începutul catastrofal" al finalei. "Cu 25 de erori neforţate faţă de trei ale adversarei sale, meciul a fost în sens unic. Spre surpriza generală", notează agenţia franceză.

Halep a obţinut al doilea său titlu de Mare Şlem din palmares, după unul dintre cele mai bune meciuri din carieră, în urma unei victorii în doar 55 de minute în faţa fostului lider mondial.

Simona Halep (27 ani), numărul şapte mondial, a pierdut un singur set în drumul către al doilea titlu de Grand Slam, în faţa Mihaelei Buzărnescu, în turul al doilea, primul său titlu de Mare Şlem fiind câştigat în 2018, la Roland Garros.
AGERPRES (AS/editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Daniela Juncu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 Foarte interesante amănunte...