Tenis: Simona Halep, pentru al cincilea an consecutiv în sferturi la Cincinnati, mai speră la locul de lider mondial

Tenis: Simona Halep, pentru al cincilea an consecutiv în sferturi la Cincinnati, mai speră la locul de lider mondial

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, ajunsă pentru al cincilea an consecutiv în sferturi la Cincinnati, poate deveni în premieră lider mondial dacă va câștiga turneul din Ohio.

Românca a jucat finala la Cincinnati în 2015, iar anul trecut s-a oprit în semifinale.

Dacă Halep va câștiga titlul la Cincinnati, o poate depăși în clasamentul WTA pe Karolina Pliskova (Cehia), campioana de anul trecut. Halep a mai ratat câteva șanse anul acesta de a deveni numărul unu mondial.

Joi, Simona a învins-o pe letona Anastasija Sevastova cu 6-4, 6-3, aceasta fiind a patra victorie consecutivă a româncei în meciurile directe, fără set pierdut.

''Meciul a fost destul de dificil, nu a fost ușor deloc'', a declarat la final Halep, care va avea un meci și mai greu în sferturi, cu britanica Johanna Konta.

"Pot spune că nu joc cel mai bun tenis al meu în acest moment, dar victoria, chir dacă joc mai puțin bine, cred că e un mare plus pentru mine. Îmi dă mai multă putere interioară'', a mărturisit românca, citată de site-ul WTA.

''Am câștigat în fața numărului 16 mondial fără să joc așa cum doream. E un lucru mare și sunt foarte bucuroasă pentru asta'', a adăugat Halep.

Simona a mărturisit că nu se gândește că ar putea deveni numărul unu mondial: ''Nu mă concentrez decât asupra următoarei adversare, nimic altceva''.

Meciul dintre Konta și Halep va fi o reeditare a duelului din sferturile de finală ale turneului de Mare Șlem de la Wimbledon, desfășurat luna trecută și câștigat cu 6-7 (2-7), 7-6 (7-5), 6-4 de britanică. De menționat că cele două jucătoare s-au întâlnit de trei ori până acum în circuitul WTA, Konta reușind să se impună de fiecare dată.

Konta conduce cu 3-2 la general în meciurile directe, românca având ambele victorii în Fed Cup. Halep s-a impus cel mai recent, cu 6-1, 6-3, în Fed Cup, pe 23 aprilie, la Mamaia. Konta a învins în 2015 la Wuhan, în optimi, cu 6-3, 3-6, 7-5, anul acesta, la Miami, în sferturi, cu 3-6, 7-6 (7), 6-2, și la Wimbledon în sferturi. În 2014, în Fed Cup, la Budapesta, Halep câștiga cu 6-1, 6-4. Cele două au mai disputat anul acesta un meci demonstrativ, la turneul Tie Break Tens, unde Halep s-a impus cu 10-2.

AGERPRES (autor: Mihai Țenea, editor: Mihai Dragomir, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria