Tenis: Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului WTA de la Stuttgart

Tenis: Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului WTA de la Stuttgart

Jucătoarea română de tenis Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului WTA 500 de la Stuttgart, dotat cu premii totale de 565.530 de dolari, după ce a învins-o, vineri seara, pe rusoaica Ekaterina Alexandrova, cu 6-1, 6-4.

Halep (29 ani), numărul trei mondial, s-a impus după 71 de minute şi va juca pentru a treia oară în semifinale la Stuttgart, după 2015 şi 2017.

Simona Halep, a doua favorită a turneului, a predat o lecţie de tenis în primul set al meciului, în care a avut 5-0 şi pe care l-a câştigat în doar 23 de minute. Românca a pierdut doar trei puncte pe propriul serviciu în acest set.

Actul secund a fost mult mai echilibrat, dar Halep a avut şi în acest set iniţiativa. Alexandrova a condus pentru prima oară cu 2-1, după ce Halep începuse setul cu break, dar apoi românca a făcut trei ghemuri la rând şi s-a desprins la 4-2. Alexandrova (26 ani, 34 WTA) a reuşit egalarea, 4-4, dar Halep a făcut un nou break şi a servit pentru meci. Rusoaica a avut patru mingi de break, dar în cele din urmă Simona a pus capăt confruntării, la a treia minge de meci.

Halep a avut 3 aşi şi 2 duble greşeli, iar Alexandrova a reuşit un as şi a comis 5 duble greşeli. Simona Halep a avut un 70% la punctele făcute cu primul serviciu, faţă de cele 47 de procente ale rusoaicei. Superioritatea a fost vizibilă şi la al doilea serviciu, 55%-41%.

Fostul lider mondial a avut 14 winners, iar Alexandrova doar 11 mingi direct câştigătoare, rusoaica totalizând mai multe erori neforţate, 33-15.

Alexandrova a câştigat ultimele două partide directe, dar acum scorul este egal, 2-2. Halep s-a impus în 2019, în turul al doilea la Cincinnati, cu 3-6, 7-5, 6-5, dar rusoaica şi-a luat revanşa în acelaşi an în turul al doilea la Beijing, cu 6-2, 6-3, iar anul acesta a învins-o pe Simona în sferturi la Gippsland Trophy (Melbourne), cu 6-2, 6-1.

Halep şi-a asigurat un cec de 26.130 de euro şi 185 de puncte WTA, iar în penultimul act o va întâlni pe învingătoarea dintre belarusa Arina Sabalenka, a cincea favorită, şi estoniana Anett Kontaveit.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Andreea Preda)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...