Tenis: Simona Halep s-a calificat uşor în optimi la Roland Garros

Tenis: Simona Halep s-a calificat uşor în optimi la Roland Garros

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul doi mondial, s-a calificat cu mare uşurinţă în optimile de finală ale turneului de Mare Şlem de la Roland Garros, după ce a învins-o, vineri, pe americanca Amanda Anisimova, cu 6-0, 6-1, în turul al treilea la Paris.

Halep (29 ani), principala favorită a turneului, s-a impus în doar 54 de minute şi şi-a luat revanşa după ce anul trecut a fost învinsă de Anisimova (19 ani, 29 WTA) cu 6-2, 6-4, în sferturile de finală de la Roland Garros.

Meciul a fost unul fără istoric, Halep dominându-şi adversara la toate capitolele. Singurul ghem al jucătoarei de origine rusă a venit în debutul setului secund.

Anisimova a avut totuşi mai multe mingi direct câştigătoare, 18-15, dar a făcut multe erori neprovocate, 32, faţă de doar 6 ale Simonei.

Halep, campioană la Paris în 2018, va juca în optimi contra polonezei Iga Swiatek (19 ani, 54 WTA). Halep a surclasat-o pe Swaitek cu 6-1, 6-0, anul trecut, în optimi la Roland Garros.

Simona Halep şi-a asigurat un cec de 189.000 de euro şi 240 de puncte WTA.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...