Tenis: Simona Halep se aștepta la un meci dificil cu Madison Keys la Wimbledon

Tenis: Simona Halep se aștepta la un meci dificil cu Madison Keys la Wimbledon

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, a cincea favorită, a declarat, luni, că se aștepta la un meci foarte dificil cu americanca Madison Keys, cap de serie numărul nouă, în optimile de finală ale turneului pe iarbă de la Wimbledon.

Halep, semifinalistă în 2014, a trecut în trei seturi de Keys, cu 6-7 (5), 6-4, 6-3, urmând să joace în sferturi cu germanca Angelique Kerber, campioana de la Australian Open.

"Mă așteptam la un meci foarte, foarte greu, deoarece o cunosc destul de bine, știu că este foarte puternică", a explicat Halep la conferința de presă de după meci, citată de site-ul WTA. "Lovește mingea cu multă putere, iar serviciul său este extraordinar'', a mai spus românca.

"Am încercat să îmi fac jocul meu. Cred că planul de joc pe care l-am avut încă dinaintea meciului a mers foarte bine. Cel mai important lucru a fost să fiu mereu în joc, să îmi păstrez concentrarea până la final și să lupt", a precizat Halep.

Sfertfinalistă anul trecut la All England Club, când Halep a pierdut din primul tur, Keys a avut un an excelent, jucând cea mai importantă finală a carierei, la Roma, pentru ca apoi să devină prima jucătoare americană care intră în top ten WTA de la Serena Williams în 1999.

Halep, în schimb, a ratat pregătirea pentru sezonul de iarbă, din cauza unei probleme la tendonul lui Ahile, fapt care a determinat-o să se retragă din turneul de la Birmingham, pe care Keys l-a câștigat în cele din urmă. Românca a avut un parcurs foarte bun la Wimbledon până acum și nu pierduse niciun set în primele trei tururi, iar luni a fost aproape să își adjudece primul set al întâlnirii cu Madison Keys. Americanca a salvat patru mingi de set și a făcut apoi break, trimițând meciul în tie-break, unde s-a desprins la 6-3, iar apoi a câștigat cu 7-5.

"Am fost un pic nervoasă la 40-15. Am făcut două duble greșeli într-un singur joc. A fost dificil, dar am luat doar lucrurile pozitive. Am stat mai mult pe teren, acum simt mingea mai bine și mă bucur că am putut câștiga", a spus Halep.

În setul al doilea, fostul număr doi mondial s-a trezit condusă repede cu 2-0, dar apoi a revenit remarcabil, a făcut două break-uri și a câștigat setul cu 6-4, pentru ca în decisiv să se impună cu 6-3.

"S-a schimbat ceva în atitudinea mea. Am crescut mult în ultima vreme, însă iarba a fost mereu o suprafață bună pentru mine. Am jucat bine în 2014, am amintiri foarte frumoase de aici și încerc să îmi îmbunătățesc jocul pe orice suprafață", a mai spus românca.

Următoarea adversară a Simonei este germanca Angelique Kerber, pe care o conduce cu scorul de 3-1 în meciurile directe, dar în fața căreia a pierdut anul acesta în Fed Cup în două seturi, cu 2-6, 2-6. Acesta va fi primul loc meci pe iarbă.

"O știu foarte bine pe Angelique. Am jucat de multe ori împotriva ei. Ultimul meci a fost pe zgură, astfel că acum va fi diferit. Am încredere. Trebuie să am. Joc bine, am avansat în turneu și știam că vor fi meciuri dificile. Aștept că nerăbdare să joc împotriva ei și știu că va fi greu. A avut un an foarte bun până acum. Voi încerca să mă bucur de acest moment, să o iau așa cum este'', a concluzionat Halep.

Halep a învins-o pe Kerber (4 WTA) în 2009 la Saint-Raphael (ITF) cu 5-7, 6-2, 7-5 în primul tur, în 2014 la Doha în finală, cu 6-2, 6-3, și în 2015 la Toronto în optimi, cu 6-3, 5-7, 6-4, toate trei meciurile pe hard.

AGERPRES (editor: Mihai Țenea, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”