Tenis: Simona Halep va participa la turneul WTA de la Birmingham, alături de Kvitova și Șarapova

Tenis: Simona Halep va participa la turneul WTA de la Birmingham, alături de Kvitova și Șarapova

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, semifinalistă la Roland Garros, va participa la turneul WTA pe iarbă de la Birmingham (Marea Britanie), dotat cu premii de 819.940 dolari, care se va desfășura în perioada 19-25 iunie.

De la competiție nu vor lipsi actualul lider mondial Angelique Kerber (Germania), care a câștigat titlul la Birmingham în 2015, Karolina Pliskova (Cehia), Dominika Cibulkova (Slovacia), Garbine Muguruza (Spania), Johanna Konta (Marea Britanie), Agnieszka Radwanska (Polonia) sau Elina Svitolina (Ucraina).

Pentru majoritatea jucătoarelor acest turneu este o ultimă repetiție înaintea turneului de la Wimbledon, al treilea Grand Slam al anului, care se va juca în perioada 3-16 iulie.

Petra Kvitova (Cehia), care a revenit la Roland Garros după o pauză de șase luni, după ce a fost tăiată la mână de un hoț care i-a pătruns în casă, a primit un wild card din partea organizatorilor turneului de la Birmingham. Va fi pentru a treia oară când Kvitova joacă la acest turneu. Pe lista invitatelor figurează și rusoaica Maria Șarapova, care a ispășit în aprilie o suspendare de 15 luni pentru dopaj cu meldonium.

AGERPRES (autor: Mihai Țenea, editor: Vlad Constantinescu, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 Florin Călinescu, dividende de peste un milion de lei...

3 Foarte interesante amănunte...

4 VIDEO Ultimele imagini cu Putin, la slujba de Paște...

5 O femeie indiană și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o la „relații sexuale împotriva naturii cu orice bărbat, femeie sau animal”