Tenis: Slovaca Dominika Cibulkova şi-a anunţat retragerea

Tenis: Slovaca Dominika Cibulkova şi-a anunţat retragerea

Jucătoarea slovacă de tenis Dominika Cibulkova (30 ani) şi-a anunţat marţi retragerea internaţională, ea având în palmares opt titluri WTA şi fiind, în 2017, pe locul 4 în lume, scrie Reuters.

Cel mai mare succes al său a fost în 2016 când a câştigat Turneul Campioanelor disputat atunci la Singapore, după ce a învins-o în finală pe liderul mondial de la acea vreme, germanca Angelique Kerber (6-3, 6-4).

A fost prima jucătoare din ţara sa care a atins o finală la simplu de Mare Şlem, când a pierdut în 2014, la Australian Open, în faţa chinezoaicei Li Na.

Cibulkova, o jucătoare scundă (1,61 m), a afirmat că s-a gândit la retragere în timpul turneului de la Roland Garros. ''A fost ceva ciudat pentru că doar eu şi stafful meu ştiam că va fi ultimul meu turneu. Am fost sigură 100%, nu am stat să mă gândesc. M-am întors acasă şi am fost fericită cu decizia luată. Nu e uşor să o faci, dar atunci când o faci te simţi mai liber'', a spus Cibulkova.

Aflată pe locul 315 WTA în prezent, Cibulkova nu a mai disputat niciun meci de la Roland Garros, ea neavând niciun turneu câştigat în acest an. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”