Tenis: Sorana Cîrstea a învins-o pe Monica Niculescu şi s-a calificat în turul II la turneul de la Montreal (WTA)

Tenis: Sorana Cîrstea a învins-o pe Monica Niculescu şi s-a calificat în turul II la turneul de la Montreal (WTA)

Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea s-a calificat în turul secund al turneului WTA de la Montreal, dotat cu premii în valoare de 2,82 milioane dolari, învingând-o în trei seturi, 3-6, 6-4, 6-4, pe compatrioata sa Monica Niculescu, într-o partidă disputată marţi.

Cîrstea (28 ani, locul 54 WTA) a restabilit astfel egalitatea (5-5) în confruntările directe cu Monica Niculescu (30 ani, locul 69 WTA). Ea se va lupta pentru un loc în optimile de finală cu americanca Venus Williams, cap de serie numărul 13, care a dispus luni, cu 7-5, 6-1, de compatrioata sa Caroline Dolehide, în primul tur.

Pentru calificarea în turul al doilea, Sorana Cîrstea şi-a asigurat un cec în valoare de 14.860 dolari şi 60 de puncte WTA.
:
Într-o altă partidă disputată marţi la Montreal, românca Irina-Camelia Begu (27 ani, locul 55 WTA) a fost învinsă cu 6-3, 1-6, 7-5, de australianca Ashleigh Barty (22 ani, locul 16 WTA).

Atât Irina Begu cât şi Monica Niculescu au fost recompensate cu câte 8.015 dolari şi 1 punct WTA pentru participarea la această probă.

Principala favorită a turneului WTA de la Montreal este românca Simona Halep, numărul unu mondial, calificată direct în turul secund, unde va juca împotriva învingătoarei dintre rusoaica Anastasia Pavliucenkova şi americanca Christina McHale, jucătoare venită din calificări.
AGERPRES (editor: Mihai Dragomir, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

4 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...