Tenis: Sorana Cîrstea, în turul al doilea în calificări la Indian Wells (WTA)

Tenis: Sorana Cîrstea, în turul al doilea în calificări la Indian Wells (WTA)

Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea a învins-o pe americanca Danielle Lao cu 6-3, 6-4, luni, în prima rundă a calificărilor pentru tabloul principal de simplu al turneului WTA de la Indian Wells (California), dotat cu premii totale de 9.035.428 dolari.

Cîrstea (28 ani, 98 WTA) a avut nevoie de o oră şi 15 minute pentru a trece de Lao (27 ani, 153 WTA).

Românca şi-a asigurat un cec de 6.790 dolari şi 20 de puncte WTA, iar în ultima rundă a fazei preliminare o va înfrunta pe japoneza Nao Hibino (24 ani, 117 WTA). Singurul meci direct a fost câştigat de Cîrstea, în 2016, la Cincinnati, în primul tur, cu 2-6, 6-3, 6-2.

În alt meci din primul tur al calificărilor, Monica Niculescu (31 ani, 127 WTA) a fost întrecută de rusoaica Ana Blinkova (20 ani, 104 WTA), cu 7-5, 6-4. Monica va primi pentru participare un cec de 3.395 dolari şi 2 puncte.

Pe tabloul principal al turneului de categoria Premier Mandatory se află trei românce, Simona Halep - a doua favorită (va juca direct în turul secund, contra învingătoarei dintre cehoaica Barbora Strycova şi o adversară din calificări), Mihaela Buzărnescu - cap de serie numărul 29 (adversară australianca Daria Gavrilova sau ucraineanca Daiana Iastremska) şi Irina Begu (adversară canadianca Bianca Andreescu).
AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Mihai Dragomir, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale