Tenis: Sorana Cîrstea, învinsă în sferturile turneului WTA de la Madrid

Tenis: Sorana Cîrstea, învinsă în sferturile turneului WTA de la Madrid

Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea a ratat joi calificarea în semifinalele turneului WTA de la Madrid, dotat cu premii totale de 4.771.360 dolari, după ce a fost învinsă de Dominika Cibulkova (Slovacia), în trei seturi, 4-6, 6-3, 6-3.

Sorana Cîrstea (26 ani, 127 WTA), beneficiara unui wildcard, a cedat după 2 ore și 7 minute, în fața unei adversare aflate pe locul 38 mondial. Cibulkova are acum 4-1 în meciurile directe, precedenta partidă terminându-se cu victoria sa, în 2013, la Stanford, în semifinale.

Pentru accederea în sferturile turneului din capitala Spaniei, Cîrstea a obținut 114.560 euro și 215 puncte WTA

Sorana Cîrstea le-a învins în turneul de la Madrid pe Jelena Jankovic (Serbia), Danka Kovincic (Muntenegru) și Laura Siegemund (Germania).

Tot joi, Simona Halep, numărul 7 în tenisul feminin mondial, a învins-o pe Irina Begu cu 6-3, 0-6, 6-1 , într-un duel românesc, și s-a calificat în semifinalele turneului de la Madrid. În penultimul act, Halep va juca împotriva învingătoarei dintre australianca Samantha Stosur și o altă româncă, Patricia Țig , venită din calificări.

În semifinale, Cibulkova va primi replica americancei Louisa Chirico , care a trecut cu 7-6 (1), 6-2 de australianca Daria Gavrilova.

AGERPRES (autor: Mircea Lazaroniu; editor: Teodora Oprea, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”