Tenis: Sorana Cîrstea s-a calificat în turul al doilea la Montreal (WTA)

Tenis: Sorana Cîrstea s-a calificat în turul al doilea la Montreal (WTA)

Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea s-a calificat, luni, în runda a doua a turneului WTA 1.000 de la Montreal, dotat cu premii totale de 1.835.490 de dolari, după ce a învins-o pe americanca Alison Riske, cu 6-3, 6-4.

Cîrstea (31 ani, 40 WTA) a obţinut victoria după o oră şi 32 de minute.

Românca a condus în permanenţă, având 3-0, 3-2, 5-2 şi 6-3 în primul set, iar în al doilea a început cu break şi şi-a păstrat avantajul până la final (6-4).

Cîrstea are acum 5-3 în meciurile directe cu Riske (31 ani, 37 WTA), după ce precedenta confruntare a fost câştigată de americancă în ianuarie 2019, în sferturi de finală la Shenzhen, cu 7-5, 6-1.

Sorana Cîrstea şi-a asigurat un cec de 13.300 de dolari şi 60 de puncte WTA, iar în runda a doua o va înfrunta pe belarusa Victoria Azarenka, a opta favorită.

Azarenka (32 ani, 15 WTA) are 3-1 în meciurile directe cu Cîrstea, dar românca s-a impus în cea mai recentă confruntare vara aceasta la Wimbledon, în turul al doilea, cu 7-6 (5), 3-6, 6-4.

Simona Halep este a şasea favorită şi va juca direct în turul secund, contra câştigătoarei dintre americanca Danielle Collins şi elveţianca Jil Teichmann.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Alexandru Cojocaru)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia