Tenis: Spaniolul Nadal și sud-africanul Anderson, în finala US Open

Tenis: Spaniolul Nadal și sud-africanul Anderson, în finala US Open

Tenismanul spaniol Rafael Nadal, nr. 1 mondial, și sud-africanul Kevin Anderson, nr. 32 mondial, s-au calificat în finala masculină de la US Open, ultimul turneu de Mare Șlem al anului.

Vineri, în semifinale, spaniolul l-a învins în patru seturi, 4-6, 6-0, 6-3, 6-2, pe argentinianul Juan Martin del Potro, nr. 28 mondial, laureatul de la US Open 2009, care în sferturi l-a eliminat pe elvețianul Roger Federer .

Kevin Anderson va disputa, la 31 de ani, prima sa finală de Mare Șlem, învingându-l în semifinale pe spaniolul Pablo Carreno Busta tot în patru seturi, 4-6, 7-5, 6-3, 6-2.


Nadal va încerca duminică să câștige al 16-lea titlu într-un turneu de Mare Șlem din carieră, al doilea în 2017 după cel de la Roland Garros în luna iunie, și al treilea la Flushing Meadows după cele din 2010 ș 2013.

AGERPRES (editor: Teodora Oprea, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 Foarte interesante amănunte...