Tenis: Sunt mulţumită că am luptat până la final, a declarat Simona Halep după meciul cu Jennifer Brady

Tenis: Sunt mulţumită că am luptat până la final, a declarat Simona Halep după meciul cu Jennifer Brady

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul patru mondial, a declarat că meciul cu americanca Jennifer Brady, câştigat miercuri cu 4-6, 7-5, 7-6 (5), după două ore şi 26 minute, în turul al doilea la Toronto, a fost unul foarte dificil, dar s-a arătat mulţumită că a luptat până la final.

''A fost un meci foarte, foarte dificil. Mă aşteptam la asta, deoarece ştiam că serveşte puternic şi are şi un forehand puternic'', a declarat Halep la conferinţa de presă care a urmat meciului, citată de site-ul WTA.

Halep, la primul său meci de simplu după titlul cucerit la Wimbledon, a comis un număr necaracteristic de mare de erori neforţate, 33.

"Am fost obosită în setul al treilea. Am simţit călcâiul lui Ahile de la primul punct al meciului, dar e normal după o astfel de pauză, când revii pe hard. E foarte dificil pentru glezne, dar şi pentru genunchi. Sunt fericită pentru calificare şi sper că mâine (joi, n. red.) voi fi OK'', a mai spus românca.

"M-am gândit să joc cât mai bine de la punct la punct, să simt ritmul cât de mult pot, să lupt pentru fiecare minge. Ştiam că dacă voi face asta am o şansă mai bună să simt ritmul. Simt că am făcut o treacă foarte bună pe teren şi sunt sigură că va fi mai bine de la o zi la alta'', a adăugat Simona Halep, campioană la Rogers Cup în 2016 şi 2018 (de fiecare dată la Montreal).

''Sunt foarte mulţumită că am luptat până la final. Chiar dacă am condus cu 4-0 şi am pierdut cinci ghemuri la rând, a fost un moment greu, dar am simţit că am energia să întorc soarta meciului şi să câştig'', a subliniat Halep.

În optimi, Halep o va înfrunta pe rusoaica Svetlana Kuzneţova, victorioasă în faţa croatei Donna Vekic cu 7-6 (4), 6-3.

''Kuzneţova revine după o accidentare, iar în acest moment nu are nimic de pierdut, încearcă să joace cât de bine poate şi să se simtă bine pe teren'', a declarat Halep despre următoarea adversară, subliniind că meciul nu va fi deloc uşor.

Halep (27 ani) are 4-3 în meciurile directe cu Kuzneţova (34 ani, 198 WTA), câştigând ambele dueluri de la Rogers Cup, în 2011 (Toronto) în primul tur, cu 4-6, 6-4, 67-3, şi în 2016 (Montreal), cu 3-6, 6-1, 6-1.

Perechea româno-chineză Raluca Olaru/Zhaoxuan Yang s-a retras înaintea meciului din optimi cu cehoaicele Barbora Krejcikova/Katerina Siniakova, principalele favorite, din cauza unui virus contractat de Yang.
AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Mihai Dragomir, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”