Tenis: Tecău şi Krawietz au încheiat cu o victorie participarea la Turneul Campionilor

Tenis: Tecău şi Krawietz au încheiat cu o victorie participarea la Turneul Campionilor

Perechea româno-germană Horia Tecău/Kevin Krawietz a învins cuplul Marcel Granollers (Spania)/Horacio Zeballos (Argentina) cu 6-3, 6-7 (1), 10-6, joi, la Torino, în ultimul lor meci din Grupa Verde a Turneului Campionilor (Nitto ATP Finals), eveniment care încheie sezonul în tenisul masculin profesionist.

Tecău şi Krawietz, care nu mai aveau şanse de calificare în semifinale, după ce au pierdut primele două partide, au obţinut victoria într-o oră şi 39 de minute, la ultimul lor meci împreună.

În primul set, diferenţa a fost făcută de un break reuşit de Tecău şi partenerul său la 3-2, cei doi câştigând cu 6-3.

În actul al doilea cele două perechi au mers cap la cap până în tiebreak, unde Granollers şi Zeballos, care veneau după două victorii, s-au impus clar, cu 7-1.

Granollers şi Zeballos au început mai bine în super tiebreak, au condus cu 2-0, dar apoi Tecău şi Krawietz au luat patru puncte la rând (4-2), iar ulterior s-au desprins la 9-4, câştigând cu 10-6.

Tecău şi Krawietz au încheiat cu 6 aşi şi fără a-şi pierde serviciul (5 mingi de break salvate), faţă de 8 aşi ai adversarilor.

Tecău şi Krawietz au mai învins cuplul Marcel Granollers (Spania)/Horacio Zeballos (Argentina) şi în optimi la Barcelona, anul acesta, cu 7-6 (4), 7-6 (3).

Pentru evoluţia lor la Torino, Tecău şi Krawietz s-au ales cu 115.000 de dolari şi 200 de puncte ATP la dublu.

Tecău a participat pentru a şaptea oară la Turneul Campionilor, după ce la ediţiile precedente a făcut-o alături de suedezul Robert Lindstedt (2011, 2012) şi de olandezul Jean-Julien Rojer (2014, 2015, 2017, 2019), câştigând trofeul în 2015, după o finală cu Florin Mergea şi indianul Rohan Bopanna.

Parteneriatul dintre Tecău şi Krawietz din acest an se încheie cu un bilanţ bun, un titlu cucerit la Halle, pe iarbă, şi trei finale pierdute, la Rotterdam (hard), Barcelona şi Hamburg (ambele pe zgură).
AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Vlad Constantinescu, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...