Tenis: Tecău și Rojer au pierdut la debutul în Turneul Campionilor

Tenis: Tecău și Rojer au pierdut la debutul în Turneul Campionilor

Perechea alcătuită din tenismanul român Horia Tecău și olandezul Jean-Julien Rojer a fost învinsă de cuplul francez Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut, cu 1-6, 7-6 (7), 10-8, duminică, în primul lor meci din Grupa Eltingh/Haarhuis a Turneului Campionilor (ATP Finals) de la Londra.

 Tecău și Rojer, favoriții numărul trei, au dominat primul set, adjudecat cu 6-1, dar apoi au clacat în momentele importante din setul al doilea, din tiebreak și super tiebreak.

În setul secund, perechea româno-olandeză a avut trei mingi de break la scorul de 4-4, însă le-au ratat pe toate, iar apoi meciul a ajuns în tiebreak. Tecău și partenerul său au condus cu 3-1 și cu 6-5, dar francezii s-au impus în cele din urmă cu 9-7.

În super tiebreak, jocul a fost foarte strâns, iar la 8-8 olandezul Rojer a făcut dublă greșeală, iar apoi francezii au închis meciul pe serviciul lui Herbert.

Herbert și Mahut, capi de serie numărul șase, s-au impus după o oră și 44 de minute, în care au avut 6 ași și 4 duble greșeli. Rojer și Tecău, campioni în 2015, au reușit 4 ași și au comis 3 duble greșeli.

Scorul este egal, 2-2, în confruntările directe, după ce francezii s-au impus în 2015 în sferturi la US Open cu 7-6 (5), 6-4, iar Tecău și Rojer și-au luat revanșa în același an la Turneul Campionilor, cu 6-4, 7-5. Tecău și Rojer au mai obținut o victorie în 2016, la Madrid, în semifinale, cu 6-2, 7-6 (3).

În celălalt meci din grupă, Ryan Harrison (SUA)/Michael Venus (Noua Zeelandă) au trecut cu 6-4, 7-6 (8) de favoriții numărul doi, Henri Kontinen (Finlanda)/John Peers (Australia).

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...