Tenis: Tecău și Rojer, calificați în finala de dublu la Madrid (ATP)

Tenis: Tecău și Rojer, calificați în finala de dublu la Madrid (ATP)

Perechea formată din tenismanul român Horia Tecău și olandezul Jean-Julien Rojer s-a calificat sâmbătă în finala probei de dublu din cadrul turneului ATP World Tour Masters 1.000 de la Madrid, dotat cu premii totale de 4.771.360 euro, după o victorie cu 6-2, 7-6 (3) în fața principalilor favoriți, francezii Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut.

Tecău și Rojer, favoriții numărul trei, s-au impus după o oră și 13 minute, iar acum cuplul româno-olandez are 2-1 în duelurile directe cu francezii. Precedentul succes s-a înregistrat anul trecut la Turneul Campionilor, cu 6-4, 7-5. Herbert și Mahut au învins în prima confruntare, tot anul trecut, în sferturi la US Open, cu 7-6 (5), 6-4.

Pentru perechea Tecău/Rojer este prima finală jucată în acest an, dar Tecău a cucerit un titlu, la București, alături de Florin Mergea. Tecău și Rojer au în palmares 11 titluri ATP.

Tecău și Rojer și-au asigurat un cec de 138.400 euro și 600 de puncte ATP, iar în ultimul act vor înfrunta câștigătoarea dintre Florin Mergea (România)/Rohan Bopanna (India) și Ivan Dodig (Croația)/Marcelo Melo (Brazilia). Mergea și Bopanna sunt deținătorii titlului.

AGERPRES (editor: Mihai Țenea, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia