Tenis: Trofeele lui Boris Becker au fost vândute cu 680.000 lire sterline la o licitaţie online

Tenis: Trofeele lui Boris Becker au fost vândute cu 680.000 lire sterline la o licitaţie online

O licitaţie online pentru trofeele şi obiectele personale ale fostului mare tenisman german Boris Becker a strâns suma de 680.000 lire sterline, cel mai scump obiect vândut fiind trofeul de la US Open 1989 cu 150.250 lire sterline, relatează Reuters.

Becker, 51 ani, a fost declarat în stare de faliment de către un tribunal britanic în 2017, din cauza datoriilor către banca Arbuthnot Latham & Co. Pentru achitarea unei părţi a datoriei s-au scos la licitaţie 82 de articole din colecţia fostului jucător german.

O copie a Cupei Davis a fost vândută cu 52.100 lire sterline, iar printre obiectele scoase la licitaţie s-au numărat ceasuri şi echipament sportiv.

Licitaţia a fost iniţial programată în 2018, dar a fost amânată după ce Becker a cerut imunitate diplomatică împotriva procedurilor de faliment, invocând calitatea de ataşat sportiv pentru Republica Centraficană, prin intermediul unui paşaport diplomatic.

În cariera sa, Becker a câştigat şase trofee de Grand Slam, dintre care trei la Wimbledon, şi o medalie olimpică de aur în proba de dublu la JO 1992 de la Barcelona.
AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

5 VIDEO București 2024...