Tenis: Tsitsipas accede pentru al doilea an consecutiv în semifinale la Australian Open

Tenis: Tsitsipas accede pentru al doilea an consecutiv în semifinale la Australian Open

Tenismanul grec Stefanos Tsitsipas, numărul 4 mondial, s-a calificat pentru al doilea al consecutiv în semifinalele turneului Australian Open, graţie victoriei în trei seturi, 6-3, 6-4, 6-2, înregistrată în faţa italianului Jannik Sinner (locul 10 ATP), miercuri la Melbourne.

"Ştiam că voi înfrunta un jucător foarte bun, aşa că m-am concentrat pur şi simplu pe cele mai bune lovituri ale mele, iar acest lucru m-a recompensat mai bine decât speram", a comentat jucătorul elen, în vârstă de 23 ani.

Calm, solid, inspirat şi motivat, Tsitsipas nu i-a dat nicio şansă adversarului său, care a disputat primul său sfert de finală la Melbourne.

Grecul, revenit în circuit după o intervenţie chirurgicală la cot efectuată la finele lunii noiembrie, s-a impus în două ore şi şase minute de joc în faţa lui Sinner.

Tsitsipas venea după meciuri mai complicate în tururile precedente, având nevoie de cinci seturi pentru a trece de americanul Tyler Fritz în optimile de finală.

"Medicul meu trebuie să privească: nu credeam că voi fi în măsură să joc la Australian Open. I-am dovedit contrariul", a adăugat el.

Stefanos Tsitsipas îl va înfrunta vineri pe rusul Daniil Medvedev, numărul 2 mondial, sau pe canadianul Felix Auger-Aliassime (9 ATP), în încercarea de a atinge pentru a doua oară finala unui turneu de Grand Slam, după Roland Garros 2021 (unde s-a înclinat în faţa sârbului Novak Djokovic în meciul pentru trofeu).

În cealaltă semifinală de la Australian Open, spaniolul Rafael Nadal, favoritul numărul 6, îl va avea ca adversar pe italianul Matteo Berrettini.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro