Tenis: Turneul Campionilor - Thiem, primul calificat în semifinale, după victoria lui Tsitsipas în meciul cu Rublev

Tenis: Turneul Campionilor - Thiem, primul calificat în semifinale, după victoria lui Tsitsipas în meciul cu Rublev

Tenismanul grec Stefanos Tsitsipas a salvat o minge de meci şi a dispus cu 6-1, 4-6, 7-6 (8/6) de rusul Andrei Rublev, marţi la Londra, într-o partidă din cadrul Turneului Campionilor la tenis, o victorie care i-a asigurat austriacului Dominic Thiem calificarea în penultimul act al competiţiei de final de sezon din circuitul ATP.

Tsitsipas (22 ani), numărul şase mondial şi deţinătorul titlului, îşi va juca la rândul său calificarea în semifinale joi, în faţa spaniolului Rafael Nadal (nr. 2), învins cu 7-6 (9/7), 7-6 (7/4) de Thiem în primul meci al zilei de marţi din Grupa Londra 2020.

Austriacul este singurul jucător din această grupă care are două victorii după primele două meciuri. Thiem a trecut duminică în trei seturi, 7-6 (7/5), 4-6, 6-3, de Stefanos Tsitsipas, într-o reeditare a finalei de anul trecut a competiţiei din capitala britanică.

În schimb, Andrei Rublev (nr. 7), care participă pentru prima oară în cariera sa la Turneul Campionilor, a înregistrat două înfrângeri în tot atâtea partide şi nu mai are nicio şansă să acceadă în semifinale.

Turneul de la Londra continuă miercuri la O2 Arena cu meciurile din Grupa Tokyo 1970, germanul Alexander Zverev (nr.8) urmând să-l înfrunte pe argentinianul Diego Schwartzman (nr. 8), în timp ce sârbul Novak Djokovic (nr. 1) îl va avea ca adversar pe rusul Daniil Medvedev (nr. 4).
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina