Tenis: Turneul de la Indian Wells, anulat din cauza coronavirusului

Tenis: Turneul de la Indian Wells, anulat din cauza coronavirusului

Turneul de tenis de la Indian Wells (Statele Unite), unul dintre cele mai importante din circuitele ATP şi WTA, care trebuia să debuteze luni în California, a fost anulat din cauza epidemiei de coronavirus, au anunţat organizatorii, citaţi de AFP.

Această decizie a fost luat după ce "Departamentul de sănătate publică al comitatului Riverside a declarat o urgenţă de sănătate publică pentru Coachella Valley, în urma unui caz confirmat de coronavirus (Covid-19) la nivel local", a indicat conducerea turneului, care a asigurat că a urmat "sfaturile profesioniştilor din sănătate, ale Centrelor pentru controlul maladiilor şi ale statului California".

"Este un risc prea mare, în acest moment, pentru sănătatea publică, în regiunea comitatului Riverside, pentru a organiza o adunare de această dimensiune", a explicat doctorul David Agus, profesor de medicină şi inginerie biomedicală la Universitatea Carolina de Sud, citat în comunicat.

Câteva zeci de mii de persoane circulă în mod obişnuit prin instalaţiile turneului, doar terenul central de la Indian Wells putând găzdui 16.000 de spectatori.

"Nu este în interesul general al fanilor, jucătorilor şi zonelor învecinate ca turneul să aibă loc. Trebuie să fim cu toţii uniţi pentru a proteja comunitatea împotriva epidemiei de coronavirus", au adăugat organizatorii.

La o lună după Australian Open, turneul de la Indian Wells constituia primul mare rendez-vous al primăverii din lumea tenisului, înaintea turneului de la Miami (Florida), prevăzut două săptămâni mai târziu şi ameninţat, la rândul său, de epidemie.

Majoritatea celor mai buni jucători ai lumii erau aşteptaţi la Indian Wells, de la sârbul Novak Djokovic şi spaniolul Rafael Nadal, la americanca Serena Williams şi australianca Ashleigh Barty.

Jucătoarea română Simona Halep, ocupanta locului secund în clasamentul WTA, declarase forfait pentru competiţia californiană, din cauza unor probleme medicale, la fel ca şi canadianca de origine română Bianca Andreescu, numărul 4 mondial şi deţinătoarea titlului la Indian Wells.
AGERPRES (AS/editor: Mihai Dragomir, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria