Tenis: Turneul de la Roland Garros - Naomi Osaka vrea să "provoace o schimbare", susţine antrenorul Wim Fissette

Tenis: Turneul de la Roland Garros - Naomi Osaka vrea să "provoace o schimbare", susţine antrenorul Wim Fissette

Antrenorul jucătoarei nipone de tenis Naomi Osaka a afirmat că aceasta se foloseşte de statutul său de superstar pentru a forţa schimbarea prin boicotul său mediatic controversat la Roland Garros, informează AFP.

Duminică, oficialii de la Roland Garros au ameninţat-o pe Osaka, Nr.2 mondial, cu descalificarea în cazul în care va persista să boicoteze conferinţele de presă de după meci care, în opinia ei, dăunează sănătăţii sale mentale.

"Naomi are posibilitatea să folosească statutul său pentru a aborda problemele şi a iniţia lucruri", a spus Wim Fissette, antrenorul belgian al lui Naomi Osaka, pentru magazinul Der Spiegel.

Conform lui Fissette, "Osaka ştie că este important să vorbească presei" şi că nu boicotează media "pentru ea personal", cu este mai degrabă "preocupată de chestiunile fundamentale şi vrea să provoace o schimbare".

"În Statele Unite, sportivii vor mai multă libertate în raporturile lor cu presa", a explicat antrenorul. "Deci, nu sunt deloc ameninţaţi imediat cu sancţiuni dacă nu se simt bine în timpul unei zile", a adăugat acesta.

Naomi Osaka a fost sancţionată cu o amendă de 15.000 dolari (12.300 euro) pentru că a refuzat să se prezinte la conferinţa de presă de duminică, de la turneul de la Roland Garros, şi riscă până la descalificare dacă repetă acest lucru, au anunţat organizatorii.

"Naomi Osaka a decis astăzi (duminică) să nu se conformeze obligaţiilor mediatice contractuale. Judecătorul-arbitru de la Roland Garros a decis, în consecinţă, să o amendeze cu 15.000 dolari conform articolului III H. din Codul de conduită", se arată în comunicatul de la Roland Garros consemnat de organizatorii celor patru turnee de Mare Şlem.

Naomi Osaka a făcut un anunţ surprinzător înainte de Roland Garros, al doilea turneu de Grand Slam al anului, că refuză orice dialog cu jurnaliştii sportivi la Paris, pentru că după părerea ei conferinţele de presă pun o povară nejustificată asupra sănătăţii mentale a jucătorilor.

Jucătoarea japoneză susţine că a răspunde la întrebări după ce ai pierdut un meci este ca şi cum ''ai lovi o persoană care este căzută''.

Naomi Osaka, a doua favorită, a devenit adversara româncei Ana Bogdan în turul doi al turneului Roland Garros de la Paris, după ce a eliminat-o în runda inaugurală pe jucătoarea Patricia Ţig, cu 6-4, 7-6 (5).
AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Jocurile de culise din PNL / Cele patru nume cu care Cîțu va împărți puterea la vârful partidului

2 Fotografii inedite cu Nicu Ceaușescu, înainte să moară, la o petrecere unde a avut un tort cu secera și ciocan…

3 Discuţii aprinse între ardeleni şi moldoveni după un banc publicat de Ştefan Mandachi pe Facebook

4 Cine este Americanu', motociclistul acuzat de omor

5 VIDEO „Acasă o cerți pentru că rupe tapetul!” / O pisică domestică a alungat un urs brun în pădurile din Siberia