Tenis: Turneul de la Roland Garros ar putea fi decalat cu câteva zile (ministerul francez al Sporturilor)

Tenis: Turneul de la Roland Garros ar putea fi decalat cu câteva zile (ministerul francez al Sporturilor)

Ministerul francez al Sporturilor a indicat marţi că discută cu organizatorii turneului de tenis de la Roland Garros (23 mai - 6 iunie) în legătură cu o eventuală "decalare de câteva zile" şi cu "modalităţile de primire a publicului", transmite AFP.

"Au loc discuţii cu organizatorii mai ales în ce priveşte modalităţile de primire a publicului. Se discută despre o declare cu câteva zile", a anunţat ministerul.

La sfârşitul lui martie, Gilles Moretton, noul preşedinte al Federaţiei franceze de tenis (FFT), a afirmat că lucrează la aproape toate scenariile, singurele pe care "nu îndrăzneşte" să le ia în calcul fiind extremele: desfăşurarea cu tribunele pline şi anularea.

"Deocamdată suntem în cursă, turneul este la data prevăzută (23 mai - 6 iunie). Dacă se anunţă însă un lockdown general de două luni, vom fi nevoiţi să luăm măsuri", a recunoscut Moretton. Cea mai rea măsură ar fi anularea turneului, dar "nu îndrăznesc să-mi imaginez asta", a adăugat preşedintele FFT, ales pe 13 februarie.

În 2020, turneul a fost amânat mai multe luni şi s-a desfăşurat la sfârşitul lui septembrie, organizatorii permiţând 1.000 de spectatori pe zi. În această perioadă, sportul profesionist continuă în Franţa, însă cu porţile închise.
AGERPRES (AS/autor: Mircea Lazaroniu; editor: Mihai Ţenea, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro