Tenis: Venus Williams și Jelena Ostapenko critică programarea de la Wimbledon

Tenis: Venus Williams și Jelena Ostapenko critică programarea de la Wimbledon

Americanca Venus Williams și letona Jelena Ostapenko, care se vor înfrunta marți în sferturile de finală ale turneului de tenis de la Wimbledon, au criticat maniera în care sunt programate meciurile și au militat pentru ca jucătoarele să evolueze pe terenurile principale, informează AFP.

"Sunt sigură că noi, jucătoarele, dorim să disputăm mai multe meciuri pe terenul central sau pe numărul 1", a afirmat Venus Williams după victoria asupra croatei Ana Knjuh, pe terenul central, în optimile de finală ale turneului londonez.

Ostapenko, laureata de la Roland Garros, unde a învins-o în finală pe Simona Halep, a estimat la rândul ei că "merita să joace pe un teren mai bun" împotriva ucrainencei Elina Svitolina, în fața căreia s-a impus luni, pe terenul numărul 12 de la All England Club.

"Elina este numărul 4 mondial (numărul 5, de fapt). Cred că meciul nostru era foarte interesant pentru spectatori. Ei (organizatorii) ne-au plasat însă pe terenul numărul 12. Este bine, dispune de Hawk-Eye, însă mă așteptăm să jucăm pe un teren mai mare", a explicat jucătoarea baltică.

Ziua de luni din cea de-a doua săptămână de la Wimbledon este supranumită "Manic Monday" (lunea nebună) pentru că toate optimile de finală, la masculin și feminin, se dispută într-o singură zi.

"Avem patru dintre cei mai buni jucători din toate timpurile: Rafa (Nadal), Roger (Federer), Novak (Djokovic) și Andy (Murray). Alegerile sunt obligatoriu greu de făcut", a explicat directorul All England Club, Richard Lewis. "Big Four", cum este supranumit grupul celor patru staruri din tenisul mondial, a evoluat pe principele două arene de la Wimbledon, terenul central și terenul numărul 1.

Luni, organizatorii au programat, totodată, duelul dintre britanica Johanna Konta, numărul 7 mondial, și Caroline Garcia din Franța, pe terenul numărul 1. Partida s-a încheiat cu victoria britanicei, care o va înfrunta în sferturile de finală pe românca Simona Halep, marți, pe terenul central de la Wimbledon, după meciul Novak Djokovic (Serbia) — Adrian Mannarino (Franța), care trebuia să se dispute luni, și duelul dintre Venus Williams și Jelena Ostapenko.

Pentru a doua oară consecutiv, germanca Angelique Kerber, numărul unu mondial, a evoluat "spre marea sa surpriză" pe terenul numărul 2, unde s-a înclinat în fața spaniolei Garbine Muguruza, finalistă la Wimbledon în 2015 și câștigătoare la Roland Garros în 2016.

"A fost o decizie dificilă. Nu am avut decât o singură alegere. Anumite meciuri programate astăzi pe terenurile 2 și 3 ar fi meritat, într-o altă zi, terenul central", a explicat Richard Lewis.

Rusoaica Svetlana Kuznețova, care a învins-o pe poloneza Agnieszka Radwanska pe terenul numărul 3, nu s-a arătat deranjată de alegerea organizatorilor. "Konta merita. Suntem în Anglia iar cei de aici trebuie să scoată în față jucătoarele lor", a spus Kuznețova.

AGERPRES (autor: Mihai Dragomir, editor: Vlad Constantinescu, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”