Tenis: Wozniacki, eliminată în turul 2 la Wimbledon; Simona Halep va rămâne lider mondial

Tenis: Wozniacki, eliminată în turul 2 la Wimbledon; Simona Halep va rămâne lider mondial

 Daneza Caroline Wozniacki, numărul doi mondial al tenisului feminin, a fost eliminată miercuri în turul 2 la Wimbledon de rusoaica Ekaterina Makarova, locul 35 WTA, în trei seturi, 6-4, 1-6, 7-5, astfel că românca Simona Halep îşi va păstra prima poziţie în clasamentul WTA şi după turneul londonez.

Câştigătoare în acest an a Openului Australiei, după o finală cu Simona Halep, Wozniacki s-a impus sâmbătă în turneul pe iarbă de la  Eastbourne, dar nu reuşeşte nici de această dată să aibă rezultate bune la Wimbledon, singurul turneu de Mare Şlem unde nu a atins niciodată sferturile de finală, scrie AFP.

Makarova a câştigat primul set cu 6-4, după ce a condus cu 5-1, Wozniacki şi l-a adjudecat pe al doilea, cu un sec 6-1, iar rusoaica a reuşit să se impună cu 7-5 în decisiv, după ce a avut 5-1 şi a fost egalată, 5-5.

Wozniacki şi americanca Sloane Stephens, numărul patru mondial, erau singurele care o puteau detrona pe Simona Halep în cazul unor evoluţii foarte bune la Wimbledon.

Fostul lider mondial Serena Williams, cap de serie N.25 la Wimbledon, a trecut de bulgăroaica Viktoria Tomova, locul 135 WTA, jucătoare venită din calificări, în două seturi, 6-1, 6-4. Americanca, în căutarea unui al optulea trofeu la Londra, o va întâlni în runda următoare pe învingătoarea dintre Kristina Mladenovic (Franţa) şi Tatjana Maria (Germania).

Serena Williams, care a născut o fetiţă în septembrie 2017, şi se află pe locul 181 în ierarhia WTA, a intrat pe lista capilor de serie datorită organizatorilor, decizie care a contrastat cu cea luată la Roland Garros, unde nu a figurat pe lista favoritelor.

Tot miercuri, la Wimbledon, jucătoarea cehă Lucie Safarova a trecut de poloneza Agnieszka Radwanska (N.32) în două seturi, 7-5, 6-4. În runda inaugurală, Radwanska a învins-o dramatic pe românca Elena-Gabriela Ruse.

Tot în turul 2, Camila Giorgi (Italia) a dispus de Madison Brengle (SUA), 6-4, 6-4.
AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”