Tenis: WTA îşi aliniază categoriile turneelor cu cele din circuitul ATP

Tenis: WTA îşi aliniază categoriile turneelor cu cele din circuitul ATP

Asociaţia tenisului feminin (WTA) îşi va redenumi categoriile de turnee începând din 2021, pentru a le alinia cu cele din circuitul masculin ATP, un semnal al viitoarei colaborări între cele două organizaţii, după un sezon afectat grav de pandemia de coronavirus, informează Reuters.

Criza sanitară mondială a decimat calendarul tenisului în 2020 şi a generat apeluri în vederea unei fuziuni a organelor de conducere, o sugestie bine primită atât de WTA cât şi de ATP.

WTA Tour are în prezent cinci categorii - Premier Mandatory, Premier 5, Internaţional şi 125K, în timp ce categoriile ATP sunt Masters 1000, ATP 500 şi ATP 250.

Începând din sezonul 2021, turneele din primele două niveluri ale circuitului WTA, Premier Mandatory şi Premier 5, se vor desfăşura în cadrul categoriei WTA 1000, cele de categoria Premier vor deveni turnee WTA 500, cele din nivelul Internaţional vor fi redenumite WTA 250, iar cele de categoria 125 K vor fi cunoscute drept turnee WTA 125.

"Un sistem numeric permite înţelegerea imediată a nivelului unui turneu, oferind fanilor o modalitate simplă de a înţelege şi de a participa la circuit şi la turnee", a declarat preşedinta WTA, Micky Lawler.

"Pe lângă faptul că oferă simplitate şi înţelegere imediată, acest lucru permite alinierea la nomenclatorul turneelor ATP, astfel încât tenisul profesionist să fie consecvent şi să aibă acelaşi sistem de denumire a turneelor", a adăugat conducătoarea circuitului feminin.

Premiile în bani şi punctele oferite la categoriile WTA redenumite nu vor fi schimbate însă, pentru a se alinia la cele din circuitul ATP. Cele două circuite au un sistem diferit de clasare, în timp ce unele reguli, inclusiv antrenamentul pe teren, sunt de asemenea diferite.

Cu toate acesta, o fuziune ar putea simplifica contractele de televizare şi acordurile de sponsorizare, în condiţiile în care fanii tenisului sunt nevoiţi să apeleze în prezent la platforme diferite de televiziune cu plată pentru a viziona meciurile.

"Anul 2020 a deschis o oportunitate unică pentru o sinergie mai mare între toate organele de conducere ale tenisului", a mai spus Micky Lowler, adăugând că este mândră de munca WTA alături de ATP, declarându-se totodată nerăbdătoare să continue colaborarea pentru a contribui la consolidarea acestui sport.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Teodor Ciobanu, editor online: Adrian Dădârlat)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Băsescu, în depresie după condamnarea Ioanei / Fostul președinte a izbucnit în plâns la momentul aflării veștii …

2 VIDEO Imagini spectaculoase / Morun de 140 de kilograme eliberat în Dunăre, după ce polițiștii de frontieră au g…

3 Avocata care a reprezentat-o pe Kovesi: Orice persoană care a depus o plângere penală în urma violențelor din …

4 ULTIMA ORĂ DNA cere instanței s-o pună pe Udrea sub control judiciar, să nu-și mai ia iar tălpășița în Costa R…

5 Cum poate şti medicul stomatolog că un pacient a făcut sex oral