Tenis/Coronavirus: Openul Australiei - Două cazuri pozitive în avionul care i-a trasportat pe jucători de la Los Angeles

Tenis/Coronavirus: Openul Australiei - Două cazuri pozitive în avionul care i-a trasportat pe jucători de la Los Angeles

Cei 24 de jucători şi jucătoare care au călătorit vineri de la Los Angeles la Melbourne în vederea participării la turneul de tenis Australian Open au fost plasaţi în carantină strictă pentru două săptămâni, după ce două persoane aflate în avionul respectiv au fost testate pozitiv la coronavirus, informează Reuters şi AFP.

Cele două cazuri pozitive sunt un membru al echipajului şi o persoană care are legătură cu turneul de Mare Şlem, fără să fie însă jucător, au precizat organizatorii, subliniind că "ceilalţi 66 de pasageri ai zborului respectiv sunt consideraţi drept cazuri contact".

"Niciunul dintre cei 24 de jucători nu vor putea părăsi camerele lor de hotel până nu vor primi acordul medicilor şi nu vor putea să întrerupă carantina pentru a participa la antrenamente", se precizează într-un comunicat.

Conform presei australiene, în avionul care a venit de la Los Angeles s-au aflat printre alţii belarusa Victoria Azarenka, învingătoare la Australian Open în 2012 şi 2013, americanca Sloane Stephens, japonezul Kei Nishikori, precum şi americanul Tennys Sandgren, care a fost autorizat vineri să călătorească spre Australia, după ce anunţase anterior că a fost testat pozitiv la Covid-19.

În total, 15 curse charter urmează să transporte în Australia circa 1.2000 de persoane (jucători şi oficiali), în vederea participării la Australian Open.

Jucătorii au început să sosească în "ţara cangurilor" începând de joi, toţi urmând să respecte o carantină de 14 zile, având însă dreptul în această perioadă să se antreneze timp de cinci ore pe zi, dacă testele efectuate la sosirea în Australia au fost negative.

Ediţia 2021 a Openului Australiei la tenis a fost amânată cu trei săptămâni şi va debuta pe 8 februarie la Melbourne.
AGERPRES (AS/editor: Mihai Dragomir, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale