Tenismanul român Petru-Alexandru Luncanu, suspendat cinci ani pentru trucarea unor meciuri

Tenismanul român Petru-Alexandru Luncanu, suspendat cinci ani pentru trucarea unor meciuri

Tenismanul român Petru-Alexandru Luncanu (34 ani) a fost suspendat pe o perioadă de cinci ani pentru multiple încălcări ale Programului Anticorupţie din Tenis (TACP), a confirmat vineri Agenţia Internaţională pentru Integritatea Tenisului (ITIA), potrivit Agerpres.

Petru-Alexandru Luncanu. FOTO Arhivă

Ofiţerul independent de audieri anticorupţie Raj Parker, care a judecat cazul a menţinut cinci din cele cinci acuzaţii formulate de ITIA legate de trucarea de meciuri în perioada 2017-2021, precum şi lipsa de cooperare cu ancheta ITIA în 2022.

Luncanu, a cărui cea mai bună clasare în ierarhia ATP de simplu a fost locul 304 în 2009, ar fi încălcat TACP prin manipularea sau influenţarea mai multor aspecte la unele meciuri, facilitând direct sau indirect pariuri pe aceste partide, potrivit concluziilor lui Raj Parker.

Petru-Alexandru Luncanu a respins toate acuzaţiile

Mai mult, Luncanu şi-a retras acceptul de a-i fi analizat telefonul mobil cerut de anchetatorul ITIA.

Sportivul român, care a respins toate acuzaţiile, nu va avea voie să joace, să antreneze sau să asiste la orice eveniment din tenis organizat sau desfăşurat sub egida forurilor internaţionale din tenis până la data de 8 iunie 2028. Jucătorul a fost amendat şi cu suma de 40.000 de dolari.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

4 „Ar fi primul val al ofensivei”

5 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene