Tenisul britanic trebuie să fructifice successul Emmei Răducanu, consideră Andy Murray

Tenisul britanic trebuie să fructifice successul Emmei Răducanu, consideră Andy Murray

Tenisul britanic trebuie să fructifice triumful de la US Open al jucătoarei Emma Răducanu şi să facă acest sport mai accesibil, pentru a se asigura că aşteptarea apariţiei unui alt campion de Mare Şlem nu va fi prea lungă, a afirmat fostul număr unu mondial Andy Murray, citat de Reuters.

Emma Răducanu (18 ani), al cărei tată este român, nu a pierdut niciun set pe tot parcursul turneului de la New York, în finala căruia a învins-o pe canadianca Leylah Fernandez, devenind prima jucătoare din Marea Britanie care câştigă un trofeu de Grand Slam la simplu în ultimii 44 de ani.

Murray a pus el însuşi capăt unei perioade de 76 de ani fără niciun titlu major pentru tenisul masculin britanic, în 2012, atunci când l-a învins pe sârbul Novak Djokovic în finala de la Flushing Meadows.

"Pentru o ţară care găzduieşte cel mai mare turneu de tenis din lume şi căreia nu îi lipsesc cu siguranţă banii, acest lucru nu este într-adevăr suficient", a declarat Murray referindu-se la turneul de la Wimbledon.

"Acum ar trebui să fie o ocazie de a încerca să se asigure că nu este încă o nouă aşteptare enormă. Ar trebui să încerce să profite de această oportunitate", a subliniat scoţianul, care participă săptămâna aceasta la turneul de la Metz.

Triplul campion de Mare Şlem consideră că tenisul din Marea Britanie ar trebui să-şi schimbe imaginea de sport exclusivist. "Dacă imaginea este aceea a unui un sport rezervat celor bogaţi şi prea scump de practicat, sunt sigur că asta poate lăsa oamenii în afara sa, la fel şi părinţii de a-şi aduce copii la tenis", a spus el.

Andy Murray a precizat că nu îi va da sfaturi Emmei Răducanu, fără ca tânăra jucătoare să i le ceară. "Nu mi-a plăcut niciodată când toţi foştii jucători britanici se grăbeau să comenteze după fiecare victorie sau înfrângere şi să-ţi spună ceea ce ar trebui să faci sau ceea ce ar trebui să nu faci. Acest lucru mi s-a părut incredibil de iritant, la fel şi acum. Nu vreau să fiu o astfel de persoană", a adăugat fostul lider ATP.
AGERPERS (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa