Tensiuni în Golf: Iranul susţine că SUA şi-ar fi doborât, 'din greşeală', una din propriile sale drone

Tensiuni în Golf: Iranul susţine că SUA şi-ar fi doborât, 'din greşeală', una din propriile sale drone

SUA puteau să doboare 'una din propriile' lor drone deasupra strâmtorii Ormuz, a declarat vineri ministrul adjunct de externe iranian Abbas Araghchi, dezminţind că Republica Islamică ar fi pierdut un aparat fără pilot cu o zi în urmă, potrivit France Presse.

'Mă tem că USS Boxer a doborât una din propriile drone, din greşeală', susţine Araghchi într-un mesaj scris în limba engleză pe Twitter, făcând referire la nava amfibie care, potrivit preşedintelui american Donald Trump, a doborât o dronă iraniană joi deasupra strâmtorii Ormuz.

'Nu am pierdut nicio dronă în strâmtoarea Ormuz sau altundeva', asigură ministrul iranian.

Donald Trump declarase joi că USS Boxer a doborât o dronă iraniană care se apropiase periculos de mult de acest vas, după ignorarea mai multor apeluri de a se îndepărta.

Potrivit preşedintelui american, drona iraniană se apropiase la mai puţin de 1.000 de metri de nava amfibie USS Boxer, care ar fi întreprins 'o acţiune defensivă'.

'Drona a fost distrusă imediat', afirmă Trump.

Întrebat la scurt timp după sosirea la sediul ONU din New York, şeful diplomaţiei iraniene Mohammad Javad Zarif a declarat că nu are 'nicio informaţie despre pierderea vreunei drone' de către Iran .AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...