Tentativa pesediștilor de a bloca prelungirea stării de alertă a eșuat!

Tentativa pesediștilor de a bloca prelungirea stării de alertă a eșuat!

Guvernul a decis marți, prin hotărâre, prelungirea stării de alertă pentru încă 30 de zile, începând din 17 iunie, și a informat Parlamentul în legătură cu această decizie, fără ca legislativul controlat de PSD să poată interveni asupra actului normativ.

Motivul? O scăpare din Legea 55/2020, care arată la articolul 4 (alineatul 1) că ”Starea de alertă poate fi prelungită, pentru motive temeinice, pentru cel mult 30 de zile, prin hotărâre a Guvernului, la propunerea ministrului Afacerilor Interne”.

Cu alte cuvinte, legea votată chiar de PSD-iști îi lasă fără instrumentul necesar pentru a modifica decizia Guvernului deoarece nu prevede expres că este nevoie de încuviințarea Parlamentului și pentru prelungirea stării de alertă.

PSD-iștii și-au dat seama de această scăpare din lege miercuri dimineață, când la Birourile Permanente Reunite ale celor două camere a ajuns informarea din partea Gvernului. Ca atare, PSD nu are acum posibilitatea să introducă modificările pe care le-a tot anunțat în ultima săptămână, precum înjumătățirea la 15 zile a stării de alertă sau deschiderea teatrelor.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...