Tentativa Theresei May de a bloca un referendum pentru independența Scoției ''se va face praf și pulbere'' (Sturgeon)

Tentativa Theresei May de a bloca un referendum pentru independența Scoției ''se va face praf și pulbere'' (Sturgeon)

Prim-ministrul scoțian Nicola Sturgeon a declarat miercuri că o victorie a formațiuni sale, Partidul Național Scoțian (SNP), în această provincie în alegerile legislative anticipate din Marea Britanie, convocate pentru 8 iunie, ar face imposibil pentru premierul Theresa May să oprească un nou referendum cu privire la independență, transmite Reuters.

''Dacă SNP va câștiga aceste alegeri în Scoția și conservatorii nu, atunci tentativa Theresei May de a ne bloca mandatul de a le oferi scoțienilor șansa de a-și alege propriul viitor când va veni momentul se va face praf și pulbere'', le-a declarat Nicola Sturgeon reporterilor la Londra.

Partidul său deține în prezent 54 din cele 59 de mandate care revin Scoției în parlamentul de la Londra, iar conservatorii scoțieni numai unul.

După referendumul din iunie 2016 pentru Brexit, la care 62% dintre votanții din Scoția s-au pronunțat pentru rămânerea Marii Britanii în blocul comunitar, guvernul de la Edinburgh s-a angajat să întreprindă toate demersurile pentru menținerea Scoției în UE, inclusiv prin organizarea unui nou referendum privind independența provinciei de Regatul Unit, după cel eșuat din 2014.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Cum juca Becali barbut cu un judecător! Dezvăluiri incredibile despre căcatul în care se scaldă Justiția din R…

3 VIDEO Un activist civic, bătut de faţă cu poliţiştii în Buzău

4 Cine este bărbatul care a plătit 80.000 de euro pentru o partidă de amor cu Daniela Crudu

5 Din jurnalul secret al unui arhitect despre Casa Poporului