Tentativa Theresei May de a bloca un referendum pentru independența Scoției ''se va face praf și pulbere'' (Sturgeon)

Tentativa Theresei May de a bloca un referendum pentru independența Scoției ''se va face praf și pulbere'' (Sturgeon)

Prim-ministrul scoțian Nicola Sturgeon a declarat miercuri că o victorie a formațiuni sale, Partidul Național Scoțian (SNP), în această provincie în alegerile legislative anticipate din Marea Britanie, convocate pentru 8 iunie, ar face imposibil pentru premierul Theresa May să oprească un nou referendum cu privire la independență, transmite Reuters.

''Dacă SNP va câștiga aceste alegeri în Scoția și conservatorii nu, atunci tentativa Theresei May de a ne bloca mandatul de a le oferi scoțienilor șansa de a-și alege propriul viitor când va veni momentul se va face praf și pulbere'', le-a declarat Nicola Sturgeon reporterilor la Londra.

Partidul său deține în prezent 54 din cele 59 de mandate care revin Scoției în parlamentul de la Londra, iar conservatorii scoțieni numai unul.

După referendumul din iunie 2016 pentru Brexit, la care 62% dintre votanții din Scoția s-au pronunțat pentru rămânerea Marii Britanii în blocul comunitar, guvernul de la Edinburgh s-a angajat să întreprindă toate demersurile pentru menținerea Scoției în UE, inclusiv prin organizarea unui nou referendum privind independența provinciei de Regatul Unit, după cel eșuat din 2014.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Medicul Iulian Juncănaru, fost concurent la Chefi la cuțite, a murit la doar 39 de ani. Cum a fost găsit

2 Moment hilar în Qatar, cu doi bărbați care scot rapid telefoanele pentru a o poza pe Miss Croația | FOTO VIDEO

3 Scandal sexual online cu Cristina Pucean, după ce s-a despărțit de Bogdan de la Ploiești

4 „Președinta” României, aroganțe într-un resort de lux din Elveția

5 VIDEO Americanii au prezentat oficial „drăcovenia” SF