Teodorescu, declarații INCENDIARE despre INFRACTORUL Dragnea și dispariția lui din fruntea PSD

Teodorescu, declarații INCENDIARE despre INFRACTORUL Dragnea și dispariția lui din fruntea PSD

Sociologul Alin Teodorescu, fost deputat PSD, anunta ca Liviu Dragnea nu va mai sta mult in fruntea partidului. „Liviu Dragnea nu mai este un lider, este un monopol al puterii in PSD. Probabil ca, dupa plecarea lui, care este certa, din fruntea PSD, vor fi mari tulburari, pentru ca nu exista grupuri care sa-si asume noua conducere a PSD si nu mai exista mecanismele de selectie a acestor grupuri.” spune Teodorescu.

Intr-un interviu pentru Revista 22 , Teodorescu a prezentat un tablou sumbru al situatiei actuale din PSD.

 
„Liviu Dragnea a dus autoritarismul in PSD acolo unde nu a fost vreodata. Dansul a fost singurul candidat la Congresul PSD, sedintele Biroului Politic sau ale Comitetului Executiv si ale Consiliului National sunt pur formale, nu mai exista dezbatere in interiorul partidului, activitatea militanta s-a redus la zero. Liviu Dragnea nu mai este un lider, este un monopol al puterii in PSD. Probabil ca, dupa plecarea lui, care este certa, din fruntea PSD, vor fi mari tulburari, pentru ca nu exista grupuri care sa-si asume noua conducere a PSD si nu mai exista mecanismele de selectie a acestor grupuri.

(…) In partea a doua a lui 2016, Liviu Dragnea a impins PSD la dreapta. Partidul fusese deja tarat catre centru-dreapta in timpul lui Victor Ponta, dar acum Liviu Dragnea a impins partidul extraordinar de mult la dreapta. Atitudine agresiva fata de UE, o atitudine agresiva fata de inzestrarea armatei, pe care o vede ca o obligatie impusa, o atitudine rigida fata de capitalul multinational, atat de necesar in Romania. Liviu Dragnea apasa foarte tare pe pedala eliminarii unor taxe si reducerii impozitelor, in special pentru clasa superioara a societatii. Din ce in ce mai mult ataca sistemul de asistenta sociala si de ajutoare sociale. Exact politica de dreapta.

Iar peste toate, Liviu Dragnea incearca sa modifice politica penala a Romaniei, in interesul unei minoritati bogate si corupte. Din care face el insusi parte. Liviu Dragnea nu este nici reprezentantul nomenclaturii comuniste, cum a fost Ion Iliescu, nici universitarul de stanga cum a fost Adrian Nastase, nici exponentul elitei din Ministerul de Externe cum a fost Mircea Geoana, nici noua generatie de juristi acoperiti de serviciile de informatii cum a fost Victor Ponta. Liviu Dragnea este reprezentantul minoritatii care a facut o avere imensa din functii publice, iar acum doreste sa-si asigure un viitor nepenal”, acuza Teodorescu.

Sociologul adauga ca in „PSD e o clica aflata la putere”.

„Iar peste toate, trebuie sa spunem din nou, este un infractor condamnat. Intr-un sistem in care puterea judecatoreasca este din ce in ce mai independenta, el este un om condamnat. Sub conducerea dansului, PSD a preluat prin vot puterea executiva si puterea legislativa si a vrut intr-o luna de zile sa domine si puterea judecatoreasca. Iar reactia societatii civile din Romania a fost exemplara, am fost din nou mandri de ce au facut oamenii in ianuarie-februarie in toata tara, tot atat de mandri cum am fost in decembrie ’89. Reactia societatii civile a fost uimitoare, a fost un exemplu. Acum a inceput sa se predea in universitati straine ce s-a intamplat la sfarsitul lui ianuarie 2017 in Romania. Si, cand va fi din nou un atac grotesc impotriva puterii judecatoresti, se va intampla acelasi lucru.

Pentru dansul si alti o suta este fundamental sa scape de condamnari si restrictii de libertate. Si va suporta consecintele actiunilor sale. Lumea nu va tine minte ca a anulat o suta de taxe, ci ca a incercat sa scape de puscarie. Uitati-va la ce li se intampla. PSD nu mai are nicio invitatie in strainatate, ca partid. In perioada 2002-2009, pe care o cunosc direct, primeam anual zeci de invitatii in strainatate si de participari la simpozioane, din Africa si Australia pana in America Latina si SUA. PSD era un partid consolidat, condus de oameni care incercau sa conduca in tranzitie si care doreau sa intre in doua structuri: NATO si UE. Acum PSD este un partid care ataca UE, maraie la NATO si incearca sa suprime independenta puterii judecatoresti. Cine ii mai baga in seama?

In PSD e o clica aflata la putere. Acum nu e management, e o dominatie a unui individ condamnat, care si-a asumat rolul si functia de a trece PSD de la centru stanga la dreapta si care are o clica personala, in special cei trei din parlament… (Nicolicea, Nicolae si Iordache?) Da. Are e o clica in parlament si cativa suporteri in guvern, intre care Shhaideh este sefa sefilor”, a mai spus Teodorescu.


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...