Teodorovici, AUDIAT la DNA!

Teodorovici, AUDIAT la DNA!

Fostul ministru Eugen Teodorovici a fost audiat, joi dimineață, la sediul DNA. Teodorovici a susţinut, la intrarea în sediul DNA, că a fost chemat în calitate de martor pentru a da o declaraţie în calitatea pe care a avut-o de ministru al Fondurilor Europene în dosarul în care sunt cercetaţi Nicolae Păun şi Mădălin Voicu.

Deputatul Nicolae Păun este urmărit penal pentru fapte de corupţie în legătură cu derularea unor proiecte cu fonduri europene, într-un dosar în care mai este cercetat şi deputatul Mădălin Voicu, pentru săvârşirea mai multor infracţiuni.

Potrivit DNA, la iniţiativa Asociaţiei Partida Romilor "Pro Europa", unde președinte era Nicolae Păun, a fost realizat, în toate judeţele României, în perioada 2010 - 2013, proiectul "Antreprenoriatul social, o şansă pentru comunităţile de romi", cu finanţare din fonduri europene.

Prin implementarea proiectului se urmăreau mai multe aspecte, printre care crearea a 200 de noi locuri de muncă şi implicarea, în iniţiative de antreprenoriat social, a unui număr de peste 3.000 de persoane provenite din grupuri defavorizate.

Nicolae Păun, sechestru de peste 30 de milioane de lei

DNA susţine că grupul ţintă, reprezentând 3.296 de persoane vulnerabile, a fost constituit în baza unor formulare întocmite prin înscrierea unor date nereale privind participanţii, aceştia din urmă neavând cunoştinţă despre faptul că au făcut parte din acest grup.

Procurorii mai arată că Nicolae Păun a impus fiecărui angajat din cadrul proiectului ca, din salariul primit, să vireze 5% sub formă de donaţie organizaţiei Asociaţia Partida Romilor 'Pro Europa', iar obiectivele proiectului nu au fost realizate.

Pe 1 martie, procurorii DNA au dispus instituirea sechestrului asigurător și a popririi asupra bunurilor mobile și imobile aflate în proprietatea deputaților Nicolae Păun și Mădălin Voicu, dar și a altor inculpați din dosarul de fraudare a fondurilor europene pentru finanțarea unor programe destinate persoanelor defavorizate.

În cazul lui Mădălin Voicu, procurorii au dispus sechestru asigurător și popriri asupra bunurilor mobile și imobile până la concurența sumei de peste 411.000 lei, iar pentru Carmen Olteanu - până la concurența sumei de peste 194.000 lei.

"Măsura asigurătorie a fost dispusă avându-se în vedere necesitatea de a evita ascunderea, înstrăinarea sau sustragerea de la urmărire a bunurilor mobile și imobile de către persoanele sus-menționate, pentru a servi la garantarea reparării pagubei produse prin săvârșirea infracțiunilor", precizează DNA.

Deputatul PSD Mădălin Voicu și-a anunțat demisia din calitatea de membru al Partidei Romilor ''Pro Europa'', ca urmare a acestor acuzații.



Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro