Teodorovici: Proiectul de buget pe 2019 nu va fi aprobat în şedinţa de joi; lipseşte avizul CSAT

Teodorovici: Proiectul de buget pe 2019 nu va fi aprobat în şedinţa de joi; lipseşte avizul CSAT

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat că proiectul de buget pe 2019 nu va intra în şedinţa de Guvern de joi întrucât lipseşte avizul CSAT.

"S-a amânat şedinţa CSAT pentru data de 19. Haideţi să parcurgem acea şedinţă din data de 19, şedinţă care are pe agendă şi punctul legat de bugetele celor şase structuri, şi după aceea vedem calendarul pe care îl putem parcurge într-un timp foarte scurt, dar cu o discuţie pe buget amănunţită. Adică nu trebuie să facem paşi rapizi fără să discutăm în Parlament un buget pentru ţară şi pentru un an foarte important", a precizat Teodorovici, miercuri, la Parlament, întrebat dacă există posibilitatea ca proiectul bugetului de stat pe 2019 să nu fie adoptat în acest an.

În contextul în care actuala sesiune parlamentară este aproape la final, ministrul Finanţelor a afirmat: "Eu pot să vă spun sigur că mâine (joi - n.r.) nu intră în Guvern bugetul, pentru că avem o etapă de parcurs şi anume CSAT-ul. După care, dacă lucrurile acolo se discută şi se ajunge la un consens, să spunem, se stabilesc paşii de urmat şi vedem exact care pot fi parcurşi pe actualul calendar al Parlamentului". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...