Teodosie organizează o sărbătoare religioasă de trei zile în Constanța, cu procesiune și concert. Primăria Constanța a dat aviz favorabil

Teodosie organizează o sărbătoare religioasă de trei zile în Constanța, cu procesiune și concert. Primăria Constanța a dat aviz favorabil

Arhiepiscopia Tomisului, condusă de arhiepiscopul Teodosie, organizează în perioada 9 – 11 februarie mai multe evenimente religioase pentru cinstirea Sfântului Haralambie, printre care un concert de cântece bisericești și o procesiune prin orașul Constanța, potrivit unui anunț al instituției.

Procesiunea la care vor participa preoți și credincioși a primit aviz favorabil de la Primăria Constanța, semnat de primarul Vergil Chițac, după cum arată Arhiepiscopia Tomisului într-o postare pe Facebook.

Teodosie s-a remarcat în perioada pandemiei prin organizarea unor evenimente precum slujba cu repetiție de Înviere sau Boboteaza la care sute de participanți nu au respectat măsurile de distanțare sau privind purtarea măștilor. Jandarmeria Română a refuzat să răspundă întrebărilor G4Media.ro despre eventuale sancțiuni acordate lui Teodosie.

Programul anunțat de Arhiepiscopia Tomisului:

Marți, 9 februarie:
– de la ora 16.30, va oficia slujba Vecerniei la biserica „Sfântul Haralambie” din localitatea constănțeană Viile;
– de la ora 19.00, la biserica „Sf. Haralambie” din Constanța (bulevardul Tomis, nr. 301, zona Boema), va participa la un Concert de pricesne susținut de către arhid. Ionuț Cristinel Boancheș și baritonul Alexandru Chiriac, care vor fi acompaniați la pian de către diac. Valentin Vădănoiu.
Miercuri, 10 februarie:
– de la ora 8.00, preoții și credincioșii parohiei „Sfântul Haralambie” din Constanța vor întâmpina doi ierarhi la intersecția bulevardelor Tomis și Aurel Vlaicu (zona vapor), apoi vor merge în procesiune la biserică, unde va fi oficiată Sfânta Liturghie de către IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, împreună cu invitatul său, PS Ilarion, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sibiului.
Joi, 11 februarie:
– de la ora 22.00, va oficia Acatistul Maicii Domnului și Acatistul Sfântului Sfințit Mucenic Haralambie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.
Sfântul Sfințit Mucenic Haralambie a trăit pe vremea împăratului roman Septimiu Sever (193-211). A propovăduit credința în cetatea Magnesia, unde a fost hirotonit episcop. La o vârstă înaintată a fost arestat și supus unor chinuri greu de imaginat. Cu toate acestea, nu s-a îndepărtat de credință, ci a convertit alți semeni la creștinism, inclusiv pe fiica împăratului. Episcopul Haralambie a fost condamnat la moarte prin decapitare și a fost martirizat în anul 202, la vârsta de 113 ani.

Foto: Arhiepiscopia Tomisului, IPS Teodosie


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…