Termocentrala Krivoi Rog, ținta atacurilor pe care armata rusă le lansează împotriva infrastructurii critice ucrainene

Termocentrala Krivoi Rog, ținta atacurilor pe care armata rusă le lansează împotriva infrastructurii critice ucrainene

Unul dintre cei mai mari producători de energie din Ucraina, termocentrala Krivoi Rog, amplasată pe raza localităţii Zelenodolsk, este, în mod repetat, ţinta atacurilor pe care armata rusă le lansează împotriva infrastructurii critice ucrainene.

Termocentrala Krivoi Rog este ţinta atacurilor armatei ruse.

Primarul din Zelenodolsk, Dmitro Neveselîi, a confirmat, joi, pentru AGERPRES, că termocentrala a fost atacată de mai multe ori în ultima perioadă, însă continuă să funcţioneze, scrie Agerpres.

Oraşul nostru a fost înfiinţat ca urmare a construirii termocentralei Krivoi Rog , una dintre cele mai mari centrale termice din Europa. Are zece grupuri electrogene a câte 300 MWh fiecare. Este unitatea care asigură cele mai multe locuri de muncă în localitatea noastră. Aproximativ 30% din populaţia Zelenodolsk lucrează la centrala termică", a afirmat Dmitro Neveselîi.

Acesta susţine că termocentrala Krivoi Rog funcţionează pe cărbune adus pe cale feroviară din Vestul Ucrainei. Unitatea a avut 2.700 de angajaţi, însă în prezent în ea mai lucrează 700 de persoane.

Localitatea Zelenodolsk este situată la aproximativ 45 de kilometri de oraşul Krivoi Rog , la frontiera cu regiunea Herson. În acelaşi timp, micul orăşel află la doar 40 de kilometri de linia frontului.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți, la București, Umbrărescu a turnat deja asfalt pe singurul tronson de centură unde lucrează români

2 Un general ceh le dă vești proaste ucrainenilor: Tancurile Leopard sunt supraevaluate și nu sunt o „armă minune”

3 Șucu și Copos cu nevestele...

4 Incredibilă poveste /

5 ULTIMA ORĂ Simonei Halep i-au fost refuzate ultimele probe depuse la proces!