Terorismul islamic a ajuns în Germania, afirmă prim-ministrul landului Bavaria

Terorismul islamic a ajuns în Germania, afirmă prim-ministrul landului Bavaria

Terorismul islamic a ajuns în Germania, care nu poate da înapoi în fața terorii din cauza vreunui sentiment al prudenței, a declarat marți prim-ministrul landului Bavaria, Horst Seehofer, după câteva atacuri recente revendicate de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI), transmite Reuters.

"Fiecare atac, fiecare act de terorism, înseamnă prea mult. Terorismul islamist a ajuns în Germania", a afirmat el într-o conferință de presă.

Seehofer a mai spus că politicienii germani trebuie să răspundă îngrijorărilor opiniei publice privind securitatea și imigrația.

În același timp, ministrul bavarez de interne, Joachim Herrmann, a declarat că situația privind securitatea în Germania s-a înrăutățit. "Statul Islamic poartă un război împotriva stilului nostru de viață", a spus el.

Anterior, într-o declarație pentru cotidianul Suddeutsche Zeitung, Horst Seehofer, care este totodată și liderul Uniunii Creștin-Sociale (CSU), formațiune membră a coaliției guvernamentale de la Berlin, a făcut apel la o înăsprire a politicii privind imigrația. "Trebuie să știm cine este în țară", a subliniat el.

"Printre noi trăiesc mulți refugiați care au o viață grea și trebuie să-i ajutăm. Dar din nefericire printre ei există și oameni ce reprezintă un potențial de violență teribil. Aceasta nu este o suspiciune generalizată, ci un fapt", a adăugat premierul bavarez în declarația pentru Suddeutsche Zeitung, făcută după ce ministrul federal de interne, Thomas de Maiziere, a cerut să nu se amestece refugiații și dezbaterea despre securitate.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țiitoarea l-a înșelat pe Dragnea! Încornoratul și-a făcut bagajele și a părăsit casa cumpărată cu banii lui

2 Fata lui Nuțu Cămătaru...

3 Rusia, la granițele României? / Manevra președintelui nu mai pare atât de revoltătoare, nu-i așa?

4 Află ce vechime în muncă ai cumulat şi dacă ţi s-au plătit contribuţiile pentru pensie

5 Misterul anului / Cine este bărbatul căruia îi făcea sex oral țiitoarea în filmulețul trucat care l-a enervat pe…