Tesla anunță că primul Cybertruck a ieșit din fabrică. Elon Musk vrea să fabrice 250.000 de exemplare anual

Tesla anunță că primul Cybertruck a ieșit din fabrică. Elon Musk vrea să fabrice 250.000 de exemplare anual

Tesla a construit primul Cybertruck la uzina sa din Austin, Texas, a transmis sâmbătă compania printr-o postare publicată pe Twitter.

Cybertruck poate ajunge de la 0 la 100km/h în mai puțin de 3 secunde FOTO Shutterstock

Primul Cybertruck construit la Giga Texas”, se arată în postare publicată pe Twitter. În luna aprilie, compania producătoare de vehicule a afirmat că fabricarea pick-up-ului este „în grafic” pentru a începe în acest an, la noua fabrică din Texas, conform AFP.

Mașina a fost prezentată pentru prima dată în luna noiembrie a anului 2019 și a atras atenția datorită designului său futurist. Mașina impresionantă arată ca un trapez mare pe roți, cu exteriorul realizat dintr-un aliaj de oțel inoxidabil. Totuși, în anul 2019, în cadrul unei demonstrații a geamurilor teoretic incasabile, un angajat a spart o fereastră cu un baros de oțel. De asemenea, a avut loc și o a doua încercare, însă s-a încheiat cu avarierea unei alte ferestre.

Două zile mai târziu după prezentare , Tesla a anunțat că a primit circa 150.000 de precomenzi , însă trebuie efectuată o plată inițială rambursabilă de 100 de dolari.

Miliardarul american Elon Musk a precizat că își dorește să fabrice 250.000 de exemplare anual, spunând că cifra s-ar putea dubla fiindcă prețul este accesibil.

Cybertruck poate ajunge de la 0 la 100km/h în mai puțin de 3 secunde . În plus, la lansare vehiculul avea să fie disponibil în trei modele, de la 39.900 de dolari și 400 km de autonomie pentru modelul de bază, la 69.900 de dolari și 800 km de autonomie pentru modelul de vârf.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat