Tesla anunţă livrări record în T1, dar producţia scade din cauza problemelor din China

Tesla anunţă livrări record în T1, dar producţia scade din cauza problemelor din China

Tesla Inc a raportat livrări record de vehicule electrice, în primul trimestru din 2022, în linie cu estimările analiştilor, transmite Reuters.

În schimb, producătorul auto cu cea mai mare capitalizare bursieră a avertizat că în perioada ianuarie-martie 2022 producţia a scăzut comparativ cu ultimele trei luni din 2021, din cauza perturbărilor din lanţurile de aprovizionare şi a suspendării activităţii fabricii din China.

"Acesta a fost un trimestru "excepţional" de dificil, din cauza perturbărilor din lanţurile de aprovizionare şi a politicii zero Covid din China", a scris pe Twitter directorul general Elon Musk.

Tesla a livrat 310.048 vehicule electrice în primul trimestru din 2022, o creştere uşoară faţă de ultimele trei luni din 2021 şi un avans de 68% faţă de perioada similară din 2021. Analiştii de pe Wall Street se aşteptau să fie livrate 308.836 unităţi, conform datelor Refinitiv.

În perioada ianuarie-martie 2022, Tesla a produs 305.407 vehicule electrice, în scădere de la 305.840 în trimestrul precedent.

Recenta creştere a numărului de cazuri de COVID-19 în China a forţat Tesla să suspende temporar producţia la fabrica sa din Shanghai.

În total, Tesla a vândut 295.324 sedanuri Model 3 şi SUV-uri Model Y, şi a livrat sedanuri de lux 14.724 Model S şi SUV-uri premium Model X.

Pentru acest an Tesla se aşteaptă la o creştere de peste 50% a livrărilor de vehicule electrice.

Majorarea producţiei la fabricile Tesla din Berlin şi Texas va depinde de atenuarea dificultăţilor de aprovizionare şi de introducerea cu succes a noilor tehnologii, a informat compania americană.

Analiştii de la Credit Suisse se aşteaptă ca anul acesta Tesla să-şi majoreze livrările la 1,3 milioane de vehicule.

Pe fondul aşteptărilor investitorilor privind majorarea producţiei, acţiunile Tesla au crescut cu aproape 50% în 2021, iar capitalizarea bursieră a depăşit în octombrie 1.000 de miliarde de dolari. AGERPRES/ (AS-editor: Mihaela Dicu, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...