Testele toxicologice ale adolescentului care a împuşcat mortal 9 oameni într-o şcoală din Belgrad au ieşit negative

Testele toxicologice ale adolescentului care a împuşcat mortal 9 oameni într-o şcoală din Belgrad au ieşit negative

Testele toxicologice la care a fost supus adolescentul de 13 ani care a împuşcat mortal, miercuri, opt elevi şi un agent de pază în şcoala sa din Belgrad au ieşit negative, a anunţat joi agenţia de ştiri Tanjug, citând un avocat al familiei.

Atacatorul nu era drogat

Testele au fost efectuate miercuri seară la Academia militară medicală din Belgrad pentru a determina dacă suspectul era sub influenţa vreunei substanţe psihoactive la momentul atacului armat, a declarat avocata Irina Borovic, potrivit Tanjug.

Ea a mai precizat că băiatul a discutat cu o echipă de medici de la Clinica de psihiatrie şi neurologie pentru copii şi adolescenţi de la Belgrad noaptea trecută şi că va fi examinat în continuare în zilele care urmează, relatează Agerpres.

Irina Borovic a mai spus că tatăl copilului, arestat preventiv miercuri pentru 48 de ore, urmează să compară vineri dimineaţă în faţa procurorului şi că cel mai probabil detenţia sa va fi prelungită.

Între timp, atacul armat dintr-o şcoală din Belgrad continuă să producă o puternică impresie şi în regiune. O iniţiativă civilă din Croaţia a anunţat că va organiza joi seară o ceremonie de aprindere de lumânări în faţa Bisericii ortodoxe sârbe din piaţa Cvjetni Trg din centrul Zagrebului, în memoria victimelor, relatează Hina.

Iniţiativa susţine că tragedia reprezintă "un avertisment privind nevoia de a introduce schimbări în parenting, educaţie şi protecţie sanitară".

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”