Teza de doctorat a Elenei Ceaușescu și alte obiecte ale familiei Ceaușescu, scoase la licitație

Teza de doctorat a Elenei Ceaușescu și alte obiecte ale familiei Ceaușescu, scoase la licitație

Licitația cu obiectele care au aparținut soților Elena și Nicolae Ceaușescu este organizată de renumita casă Artmark și va avea loc vineri, 19 mai.

Teza de doctorat a Elenei Ceaușescu FOTO: Artmark

Casa de licitați Artmark organizează vineri, 19 mai, o inedită licitație cu obiecte celebre care au aparținut familiei prezidențiale Elena și Nicolae Ceaușescu.

Printre piesele scoase la vânzare se numără celebra teză de doctorat a Elenei Ceușescu, „Polimerizarea izoprenului”, dar și șapca fostului dictator Nicolae Ceaușescu.

Teza de doctorat are prețul de pornire de 300 de euro.

”Doctoratul în chimie al Elenei Ceaușescu, soția dictatorului comunist Nicolae Ceaușescu, a trezit controverse și zvonuri publice, repede înăbușite de mijloacele de forță ale regimului. Redactată în realitate de o echipă de cercetători care au acceptat să-și cedeze rezultatele muncii lor, teza de doctorat îi deschidea Elenei Ceaușescu un lung drum al unei așa zise consacrări științifice. Ea era numită director al Institutului de Cercetări Chimice din București, aleasă membru al Academiei Române și decorată cu numeroase ordine naționale și internaționale. Piesa face parte din mica serie a exemplarelor dactilografiate, originale, a cărei realizare era obligatorie potrivit regulamentelor în vigoare în epocă”, potrivit Artmark.

Mai valoroasă este șapca lui Nicolae Ceaușescu, scoasă la vânzare pentru 600 de euro.

Șapca lui Nicolae Ceaușescu FOTO: Artmark

Șapca lui Nicolae Ceaușescu FOTO: Artmark

În cadrul evenimentului din 19 mai se va scoate la licitație și o sticlă de colecție de Vodkă „Ceaușescu”, pentru prețul de 35 de euro,un portret al fostului dictator, cu preț de 150 de euro, mai multe fotiografii, o enciclopedie de chimie, sub coordonarea Elenei Ceaușescu.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Halep, decizie majoră pentru French Open: Simona are de acum o singură șansă să joace la Paris

2 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

3 Câte rachete supersonice are Rusia pe stoc, potrivit estimărilor ucrainene

4 VIDEO George Simion, derapajul disperării? / Ți-au slăbit șuruburile, țărănușule?

5 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia