Thailanda: Prințul moștenitor Maha Vajiralongkorn îi va succeda tatălui său; un an de doliu național

Thailanda: Prințul moștenitor Maha Vajiralongkorn îi va succeda tatălui său; un an de doliu național

Prințul moștenitor al Thailandei Maha Vajiralongkorn, în vârstă de 64 de ani, îi va succeda tatălui său, Bhumibol Adulyadej, în onoarea căruia a fost decretată o perioadă de un an de doliu național, a anunțat joi premierul thailandez Prayut Chan-ocha, relatează AFP și Reuters.

* Regele Bhumibol al Thailandei a murit

Șeful guvernului a afirmat că în Thailanda a fost decretată o perioadă de un an de doliu național după moartea regelui Bhumibol Adulyadej.

El a precizat că un succesor al regelui Bhumibol Adulyadej a fost desemnat din 2002 și că guvernul va informa parlamentul cu privire la alegerea făcută.

'Guvernul va informa Adunarea Națională Legislativă că Majestatea Sa Regele și-a desemnat deja succesorul', a afirmat Prayuth într-un discurs televizat, cerându-le cetățenilor thailandezi să-și iubească și să-și protejeze țara.

Parlamentul thailandez se va reuni joi seara într-o sesiune specială.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...