The Observer: Bătăi, violuri și exploatare într-un caz de sclavie modernă în sudul Italiei. Mii de femei, majoritatea românce, victime ale proprietarilor fermelor și serelor siciliene

The Observer: Bătăi, violuri și exploatare într-un caz de sclavie modernă în sudul Italiei. Mii de femei, majoritatea românce, victime ale proprietarilor fermelor și serelor siciliene

Pana la 7.500 de femei, majoritatea romance, traiesc in conditii de sclavie in ferme din sudul Italiei, estimeaza politia italiana, potrivit unui reportaj realizat saptamanalul de The Observer. O organizatie italiana pentru drepturile imigrantilor, Proxyma Association, estimeaza ca mai mult de jumatate dintre romancele care lucreaza in serele din aceasta regiune, sunt obligate sa intretina relatii sexuale cu angajatorii lor si aproape toate lucreaza in conditii de munca fortata si exploatare severa.

Comandantul politiei miliare din Sicilia, Guido Volpe, a declarat pentru The Observer ca Ragusa, o zona care a facut din Italia unul dintre principalii exportatori europeni de fructe si legume, este centrul exploatarii din insula.

"Aceste femei lucreaza ca sclave pe camp si stim ca sunt santajate sa faca sex cu proprietarii fermelor si serelor, din cauza subjugarii lor psihologice", a explicat comandantul. "Nu este usor sa investighezi sau sa impiedici acest lucru, pentru ca femeilor le este, in majoritatea cazurilor, prea frica sa vorbeasca".

Multe dintre romance au lasat in urma cand au plecat din tara copii si familii pentru care trimit bani, si se simt fortate sa face alegeri disperate.

The Observer prezinta cazul Nicoletei Bolos, o romanca exploatata de aproape trei in Italia.

"De unde vin eu, din Moldova romaneasca, nimeni nu are un loc de munca", spune Nicoleta Bolos, in timp ce o alapteaza pe fiica sa in varsta de cinci luni, intr-un depozit intunecat, care acum ii este casa, de la o ferma din provincia Ragusa, diferita de cea in care a fost exoploatata 3 ani. "Salariul mediu acolo este de 200 de euro pe luna. Aici poti face mult mai mult, chiar daca trebuie sa suferi", spune femeia.

The Observer a vorbit cu 10 romance care lucreaza la ferme din Ragusa. Toate au povestit despre agresiuni sexuale de rutina si despre exploatare, inclusiv lucratul cate 12 ore pe zi, in conditii de caldura extrema, fara apa, fara a fi platite si fiind obligate sa traiasca in conditii degradante si insalubre, in cladiri izolate. Zilele lor de munca includ adesea violenta fizica, amenintari cu arme, santaj si amenintari la adresa copiilor si familiei.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 A murit Peter Imre, fostul ginere al lui Meleșcanu

2 „Am primit peste o mie de cereri în căsătorie” / Cine este ucraineanca

3 VIDEO „Acei băieți au văzut mai mulți sâni decât am văzut eu în toată viața mea” / Influenceriță pe TikTok a fost arestată pentru pornografie

4 VIDEO Priviți, „dihăniile HIMARS” au distrus două depozite strategice ale rușilor!

5 Documente secrete / „Putin gândește puțin și e disperat. Se teme de pericolul unei victorii ucrainene”