'The Sun' difuzează o înregistrare cu evacuarea Theresei May din Parlament de către serviciile de pază

'The Sun' difuzează o înregistrare cu evacuarea Theresei May din Parlament de către serviciile de pază

Tabloidul britanic The Sun a intrat în posesia unei înregistrări video în care se poate vedea cum este evacuată din Parlament șefa guvernului britanic Theresa May de către serviciile de pază și protecție în momentul atacului de miercuri.

În imagini, filmate în interiorul Parlamentului britanic, se vede cum May iese într-o curte interioară a complexului împreună cu câțiva membri ai serviciului de pază și protecție, în timp ce se pot auzi focuri de armă din exterior. La câțiva metri depărtare, poliția îl împușca mortal pe Khalid Masood, britanicul care a comis atacul de miercuri revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic, scrie cotidianul spaniol El Pais.

Într-o depeșă pe aceeași temă, Reuters caracterizează reacția agenților de pază drept 'năucă', iar despre Theresa May scrie că 'părea pierdută' în timp ce își căuta mașina pentru a ieși de acolo. Într-o înregistrare video publicată de The Sun, șefa executivului britanic poate fi văzută mergând în direcția mașinii sale, însoțită de cinci membri ai dispozitivului de securitate, după care mărește ritmul și o ia ba la dreapta, ba la stânga, într-un moment de nesiguranță, scrie Reuters.

Odată ajunsă la Jaguarul argintiu, Theresa May așteaptă câteva secunde să se deschidă portiera, deși nu este clar dacă agenții încă mai încercau să deblocheze ușile automobilului. Câteva secunde mai târziu se poate vedea un bărbat alergând în direcția lor cu un dispozitiv în mână. Mașina demarează, se apropie de un Range Rover negru și dă cu spatele, făcând practic o întoarcere din trei mișcări, înainte ca un membru al echipei de pază a lui May, cu arma scoasă, să alerge către automobil și să deschidă portiera, moment în care înregistrarea video se încheie.

Deputații britanici erau reuniți în Parlament pentru sesiunea săptămânală de întrebări adresate premierului May în momentul în care Masood a intrat cu autoturismul în pietonii aflați pe podul Westminster, apoi a coborât din mașină și a înjunghiat mortal un polițist aflat în fața intrării Parlamentului, atacatorul fiind apoi ucis după ce poliția a tras asupra lui. În atac și-au pierdut viața patru persoane.

Unii comentatori s-au întrebat cum a fost posibil ca teroristul, născut cu numele Adrian Russell Ajao, dar pe care și l-a schimbat în Khalid Masood după convertirea la islam, să se poată apropia atât de mult de clădirea Parlamentului. The Sun a citat surse care au declarat că doar trei uși care nu erau blocate o despărțeau pe Theresa May de Masood. Solicitat de Reuters, un purtător de cuvânt al guvernului britanic a refuzat să facă vreun comentariu.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante