Theodor Paleologu susține că mocnește o revoltă împotriva PF Daniel, pentru că a purtat mască

Theodor Paleologu susține că mocnește o revoltă împotriva PF Daniel, pentru că a purtat mască

Intelectualul a scris pe Facebook că are informații din care reiese că persoane din zona „pseudo-ortodoxă” și-ar exprimat nemulțumirea că Patriahul Daniel a apărut în public purtând o mască de protecție.

 „În mediile pseudo-ortodoxe și conspiraționiste mocnește revoltă față de ierarhia bisericească pe motiv că poartă mască. Este considerată un semn al apostaziei și al supunerii față de ceea ce mintea lor încețoșată percepe ca totalitarism. Repet vechiul îndemn duhovnicesc: "să fim creștini, nu cretini", a scris Theodor Paleologu.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a apărut, pe 20 iulie, cu mască de protecție pe față, la o întâlnire cu reprezentanții Asociației Studenților Creștini-Ortodocși, cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la înființare.

Ulterior, Theodor Paleologu a venit cu o nouă postare în care afirmă că unii conspiraționiști susțin că actuala pandemie ar fi consecința faptului că fosta mare catedrală a creștinătății a fost transformată în moschee de către președintele turc Erdogan.

„Noaptea minții: transformarea basilicii Hagia Sofia în moschee ar fi pedeapsă de la Dumnzeu pentru că ierahia poartă mască și patriarhul Bartolomeu este «globalist». Din puțurile fetide ale pseudo-ortodoxiei de grotă ţişnesc mereu gheizere spectaculoase de prostie clocotindă”, a menționat intelectualul.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia