Theresa May: Scrisoarea prin care se activează Articolul 50 va stabili tonul relației Marii Britanii cu lumea

Theresa May: Scrisoarea prin care se activează Articolul 50 va stabili tonul relației Marii Britanii cu lumea

Premierul britanic Theresa May a afirmat, într-o discuție cu cei mai importanți miniștri din guvernul său, că scrisoarea prin care Marea Britanie notifică Uniunea Europeană că începe procedura de retragere din blocul comunitar va stabili tonul relației dintre Londra și restul lumii, a afirmat marți purtătorul de cuvânt al premierului, citat de Reuters.

May a anunțat deja că va activa Articolul 50 al Tratatului de la Lisabona la data de 29 martie , dând astfel startul unor negocieri care vor dura doi ani și care vor avea impact atât asupra viitorului Marii Britanii, cât și asupra celui al Uniunii Europene.

"Premierul a spus că scrisoarea va fi unul dintre cele mai importante documente din istoria recentă a țării noastre. Va fi un efect al rezultatului referendumului și va stabili tonul noii noastre relații cu Europa și cu lumea", a spus purtătorul de cuvânt.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 LIVE TEXT | Război în Ucraina. Lupte intense pentru Bakhmut. Autoritățile ruse vor să interzică circulația hrivnei în zonele ocupate

2 Fiul patronului Cris-Tim, condamnat la 3 ani și 2 luni de închisoare cu executare pentru trafic de cocaină

3 Luase legătura cu rușii / Cine este prințul Heinrich XIII, capul loviturii de stat din Germania

4 Lucruri mai puțin știute despre Diana Șucu, nevasta de miliardari

5 Rareș Bogdan / Sunt în aeroport, alături de Manfred Weber, în drum spre Viena. Ultimul Asalt. La 17.30 ne vom afla față în față cu Karl Nehammer, cance…