Theresa May se angajează să persevereze cu acordul ei pentru Brexit, în pofida opoziţiei politice

Theresa May se angajează să persevereze cu acordul ei pentru Brexit, în pofida opoziţiei politice

Premierul britanic Theresa May s-a angajat să persevereze vineri cu proiectul său de acord pentru Brexit în pofida opoziţiei politice puternice, demisiilor din guvern şi solicitărilor ca statutul ei de lider al conservatorilor să fie pus în discuţie, relatează dpa.

"Am adus ceea ce eu cred că este cel mai bun acord pentru Marea Britanie", le-a spus Theresa May ascultătorilor postului de radio londonez LBC.

Ea a sugerat că membrii parlamentului ar trebui să voteze individual, nu împreună cu partidele, când proiectul ei de acord pentru Brexit va fi prezentat în camera inferioară a Parlamentului, în contextul speculaţiilor că va încerca să obţină sprijinul opoziţiei laburiste pentru a câştiga acest vot.

"Când va trebui să se voteze, fiecare parlamentar va decide cum să voteze, indiferent dacă face parte din Partidul unionist democrat (DUP), din Partidul Conservatori sau Laburist", a spus May.

"Job-ul meu este să-i conving în primul rând pe colegii mei conservatori... dar vreau să-i spun oricărui parlamentar că acesta este un bun acord pentru Marea Britanie", a adăugat ea.

Theresa May a fost întrebată despre afirmaţiile ei de joi referitoare la jucătorul englez de cricket Geoff Boycott, unul dintre sportivii săi favoriţi, şi cu care dintre calităţile sale, precum hotărârea, tenacitatea şi încăpăţânarea, se identifică cel mai mult.

"Politicianul conservator Ken Clarke m-a descris odată drept o femeie al naibii de dificilă", a răspuns ea.

Ea a precizat că încă nu l-a înlocuit pe fostul ministru pentru Brexit Dominic Raab, care a demisionat joi în semn de protest faţă de acordul încheiat de ea pentru Brexit, alături de alţi şase parlamentari conservatori care au părăsit guvernul.

May a confirmat că a discutat joi cu Michael Gove, un ministru eurosceptic care deţine portofoliul mediului, dar a refuzat să comenteze informaţiile din media conform cărora i-ar fi oferit postul vacant pentru Brexit. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina