Theresa May se pregăteşte să se retragă din funcţia de premier (ziarist)

Theresa May se pregăteşte să se retragă din funcţia de premier (ziarist)

Premierul britanic Theresa May este pe punctul de a-şi programa retragerea din funcţie, susţine miercuri un jurnalist de la cotidianul The Sun, citat de Reuters.

"Înţeleg că Theresa May este acum aproape de stabilirea unui calendar pentru plecarea de la Nr. 10 (Downing Street Nr. 10 - reşedinţa oficială a prim-ministrului Regatului Unit - n. red), fie că Brexit-ul are loc, fie că nu", a scris pe Twitter editorialistul politic al ziarului, Tom Newton Dunn.

"Prietenii lui Graham Brady (parlamentar conservator - n. red.) spun că el a avut 'o conversaţie foarte productivă' cu ea, la Nr. 10, ieri, iar acum aşteaptă opinii ferme din partea ei - care ar putea sau nu să vină la timp pentru întrunirea Comitetului 1922 (grupul parlamentar al Partidului Conservator din Camera Comunelor - n. red.) de astăzi de la ora 5 p.m.", arată Dunn.

Purtătorul de cuvânt al premierului a reacţionat reafirmând că May îşi va respecta angajamentul de a demisiona după încheierea "primei faze" a retragerii Regatului Unit din Uniunea Europeană, respectiv după votarea acordului privind Brexitul de către Camera Comunelor. "Prim-ministrul a făcut o ofertă foarte generoasă şi îndrăzneaţă Comitetului 1922, acum câteva săptămâni - că va duce la bun sfârşit prima fază a procesului de Brexit, şi va pleca, lăsând locul unei noi conduceri pentru faza a doua", a spus el.

"Acesta este calendarul la care lucrează. Vrea să realizeze Brexit-ul", a declarat presei purtătorul de cuvânt. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Se coace debarcarea? / Un înalt oficial de la Kremlin ar fi contactat spionajul occidental şi s-ar fi oferit să ajute la oprirea războiului d…

2 Fost şef al spionajului rusesc, reţinut în timp ce încerca să se alăture trupelor ruseşti din Herson

3 Probleme în paradis? Ce dezvăluiri face Vitali Klitschko

4 Noi amănunte despre puciul de la Kremlin. Putin răscolește după trădători...

5 Foarte interesante amănunte!